Artista americană LP s-a afișat cu hanoracul primit din Rusia înaintea unui concert programat în Lituania. Organizatorii au anulat evenimentul VIDEO

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 15:36
3928 citiri
Artista americană LP s-a afișat cu hanoracul primit din Rusia înaintea unui concert programat în Lituania. Organizatorii au anulat evenimentul VIDEO
LP (Laura Pergolizzi) s-a arătat foarte mândră de hanoracul primit de la fanii ruși FOTO X

Un concert al cântăreței americane LP (Laura Pergolizzi), programat să aibă loc în Lituania pe 4 martie, a fost anulat după ce s-a întâlnit cu fanii ruși și a apărut pe internet într-un hanorac cu steagul rus, a informat publicația lituaniană LRT pe 28 februarie.

Pe 26 februarie, interpreta în vârstă de 42 de ani a postat un mesaj pe Instagram adresat fan-clubului din Rusia, căruia i-a mulțumit pentru un hanorac primit cadou. Respectivul obiect de îmbrăcăminte avea imprimat pe față culorile drapelului Rusiei, iar pe spate mai multe nume rusești, cel mai probabil membri ai fan-clubului.

Remigijus Knabikas, șeful Medusa Concert (firma care a organizat evenimentul), a declarat inițial că nu există planuri de a anula concertul lui LP programat pe Kaunas Žalgiris Arena.

După ce scandalul a luat amploare, Kaunas a anunțat anularea concertului cântăreței.

„Arena Kaunas Žalgiris are o poziție civică clară – susținem ferm Ucraina. Împreună cu organizatorii evenimentului, am decis că poziția noastră rămâne fermă – concertul trebuie anulat”, a declarat Mantas Vedrikas, șeful departamentului de organizare a evenimentelor de la Žalgiris Arena, complex indoor din localitatea lituaniană Kaunas, care poate primi peste 22.000 de spectatori la concerte.

„Prin această decizie, vrem să atragem atenția lui LP, precum și altor artiști care planifică evenimente în Lituania, că nu vom tolera mesaje de susținere a țării agresoare”, a spus el.

Anterior, LP a cântat pe scenă cu steagul ucrainean. În 2022, la Varșovia, ea a lăsat un autograf pe drapel al Ucrainei, cu inscripția „Te iubesc, Ucraina! Oameni curajoși, frumoși”.

Artista americană și-a cerut scuze ulterior pentru afrontul adus prin afișarea drapelului rusesc. Cu toate acestea, majoritatea lituanienilor care au contestat mesajul inițial consideră scuzele insuficiente în condițiile în care agresiunea rusă continuă neîntrerupt în Ucraina, de doi ani.

Un alt factor agravant, care a alimentat revolta lituanienilor, este acela că scrisoarea fan-clubului din Rusia, trimisă artistei alături de hanorac, a fost expediată de 24 februarie, dată la care a început invazia pe scară largă a Ucrainei.

Artista Laura Pergolizzi a cunoscut celebritata mondială în urmă cu aproximativ 10 ani, datorită timbrului vocal unic și a melodiilor în care cântă cu predilecție despre dragoste.

Panica se propagă în Rusia din cauza măsurilor SUA. China îl blochează pe Putin, nu se sacrifică
Panica se propagă în Rusia din cauza măsurilor SUA. China îl blochează pe Putin, nu se sacrifică
Odată cu invazia Moscovei din Ucraina, regimul de la Kremlin a pierdut aproape în totalitate piața europeană, dar a fost eliminat și din sistemul financiar internațional SWIFT, ca parte a...
Regimul lui Putin, ca și sistemul sovietic, este în permanență pe punctul de a se prăbuși - analiză Foreign Affairs
Regimul lui Putin, ca și sistemul sovietic, este în permanență pe punctul de a se prăbuși - analiză Foreign Affairs
În aparență, conform multor semne externe, puterea lui Vladimir Putin este mai puternică ca niciodată. Țara și-a revenit după primele sale înfrângeri militare în Ucraina și după șocul...
#razboi Ucraina, #concert lp lituania, #hanorac rusia , #Razboi Ucraina