Un înalt oficial al Rusiei a fost ucis de ucraineni. Brutăria în care se afla, lovită de o rachetă VIDEO

Luni, 05 Februarie 2024, ora 18:51
3222 citiri
Un înalt oficial al Rusiei a fost ucis de ucraineni. Brutăria în care se afla, lovită de o rachetă VIDEO
Brutăria după atac FOTO X/Nexta

Cel puţin trei oficiali pro-ruşi din estul ocupat al Ucrainei au fost ucişi în bombardamentul ucrainean asupra unei brutării în oraşul Lîsîciansk, soldat sâmbătă cu 28 de morţi, au anunţat luni, 5 februarie, autorităţile regionale instalate de Moscova, potrivit AFP.

Kremlinul a calificat mai devreme atacul ucrainean drept un ”act terorist monstruos (...) împotriva unor infrastructruri civile”, fără a menţiona că printre victime se numără şi oficiali pro-ruşi.

”Ministrul pentru situaţii de urgenţă al Republicii populare Lugansk, colonelul Oleksii Potelehcenko, a fost ucis în bombardamentul brutal asupra brutăriei”, a scris pe Telegram un responsabil regional pro-rus, Leonid Pasecinik. Colonelul ucis a luptat în cadrul miliţiilor pro-ruse în Donbas-ul ucrainean începând din 2014, conform aceleiaşi surse.

”A fost un om curajos, cu un caracter de fier și o tărie de caracter uriașă. A apărat Republica Populară Luhansk în rândurile Miliției Populare, apoi a lucrat în Ministerul Situațiilor de Urgență al RPL. Ne vom răzbuna cu siguranță pe inamic pentru moartea sa și pentru moartea tuturor celor care au devenit victime ale bombardamentelor inumane de la Lysychansk”, a scris acesta.

Au fost, de asemenea, ucişi în acelaşi atac ucrainean doi consilieri municipali, a precizat la rândul său tot pe Telegram primarul instalat de Moscova la Lîsîciansk, Eduard Sahnenko.

Cele două surse citate nu au precizat însă motivul prezenţei acolo al oficialilor pro-ruşi ucişi şi nici identitatea celorlalte victime.

Oraşul Lîsîciansk din provincia ucraineană Lugansk a fost cucerit de trupele ruse în vara anului 2022, după o bătălie sângeroasă care a durat mai multe săptămâni. Înaintea asaltului rus oraşul avea circa 111.000 de locuitori.

Între timp, cel puţin patru persoane au fost ucise şi o alta rănită luni într-un atac rusesc în centrul oraşului Herson în partea de sud a Ucrainei, a declarat şeful ucrainean al administraţiei militare locale, Roman Mrociko, care a arătat imagini cu o maşină calcinată în care se aflau trei dintre victime, a patra fiind ucisă lângă maşină în urma exploziei provocate probabil de un obuz.

Oraşul Herson, capitala regiunii ucrainene omonime, a fost ocupat de armata rusă în primele zile ale invaziei, în februarie 2022, aceasta retrăgându-se de acolo odată cu retragerea din noiembrie în acelaşi an din partea de nord a acelei provincii pentru a-şi stabili defensiva dincolo de fluviul Nipru. De atunci, fiecare tabără controlează un mal al fluviului, iar oraşul Herson este bombardat cu regularitate de armata rusă.

Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Armata rusă a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 aprilie, un „atac masiv” împotriva unor structuri energetice în trei regiuni din Ucraina, soldat cu cel puţin doi morţi,...
#razboi Ucraina, #atac rachete Ucraina, #brutarie, #Lisiciansk, #oficial rus ucis , #Razboi Ucraina