Putin ascunde un oraș secret în Rusia: Nimeni nu intră sau iese din groaznicul loc VIDEO

Luni, 15 Ianuarie 2024, ora 05:33
7365 citiri
Putin ascunde un oraș secret în Rusia: Nimeni nu intră sau iese din groaznicul loc VIDEO
La instalația Mayak din Ozersk s-a produs al 3-lea cel mai mare dezastru nuclear din istorie FOTO: MSN

Vladimir Putin ascunde un oraș secret cunoscut sub numele de cod ”City 40”, Ozersk, situat în sudul Uralului, el fiind complet izolat de lumea exterioară, nimeni nu intră sau iese din ”Cimitirul Pământului”. Aici s-a produs al 3-lea cel mai mare dezastru nuclear din istorie în anul 1957, când s-a declanșat o explozie catastrofală, echivalentă cu o forță de 70 de tone TNT.

Atunci s-a eliberat în atmosferă și în regiunile învecinate cu 60% mai mult material radioactiv decât s-a petrecut la catastrofa de la Cernobîl în 1986, în fosta Uniune Sovietică, potrivit MSN.

„Orașul 40”, Ozersk, situat în sudul Uralului din Rusia, este complet izolat de lumea exterioară și servește drept locul de naștere al programului nuclear al Uniunii Sovietice. Construit inițial în secret pentru a găzdui lucrătorii de la centrala nucleară Mayak, Ozersk și-a propus să egaleze capacitățile Statelor Unite în timpul Războiului Rece.

Un oraș fantomă ridicat cu 85 de miliarde de dolari: Totul e gata, dar are un mare defect VIDEO

Timp de zeci de ani, Ozersk a rămas absent de pe hărți, numele locuitorilor fiind șters din înregistrări, inclusiv din recensământul sovietic. În prezent, locuitorii au nevoie de vize speciale pentru a pleca, străinilor li se interzice să intre iar gardurile de sârmă ghimpată cu semnele „interzicerea accesului” înconjoară granițele acesteia.

În perioada de vârf, autoritățile sovietice au selectat rezidenții cărora le era interzis să plece sau să comunice cu lumea exterioară. În consecință, mulți au fost considerați dispăruți de familiile lor.

La acea vreme, Orașul 40 era perceput ca un paradis în comparație cu restul Uniunii Sovietice afectate de foamete sub regimul comunist, asigurându-se că locuitorii nu aveau nevoie de nimic pentru a descuraja orice gând de plecare și potențiala expunere a secretelor orașului.

Va avea Ucraina o bază în România? Un general american răspunde neașteptat: ”100% așa ar fi, dar este o problemă”

Cu toate acestea, Mayak, esențial pentru existența orașului, a experimentat un dezastru nuclear catastrofal cunoscut sub numele de „Dezastrul Kyshtym” în 1957. Acest lucru s-a întâmplat din cauza tehnicienilor sovietici care au neglijat un sistem de răcire stricat în depozitul lor de deșeuri nucleare timp de un an.

Explozia rezultată, echivalentă cu 70 de tone de TNT (de aproape 5 ori cât explozia de la Hiroshima -n.a.), a eliberat cu 60% mai mult material radioactiv în aer decât la Cernobîl, conform Enciclopediei Britanice. Precipitațiile otrăvitoare s-au deplasat spre nord-est pe sute de mile, afectând civilii dincolo de zona de explozie.

În ciuda gravității incidentului, regimul sovietic a suprimat informațiile, dezvăluind doar informații pentru știrile occidentale până în 1958. Dezvăluirea completă a dezastrului a devenit publică în 1976, când a fost raportată în revista New Scientist. Autoritățile sovietice i-au instruit pe țăranii din zonele contaminate să-și recolteze recoltele, să omoare animalele, să le îngroape pe amândouă și să are pământul.

Criza face prăpăd într-o țară iubită de români: ”Nu am găsit de închiriat, este mai scump ca în New York”

Astăzi, Ozersk este denumit „Cimitirul Pământului”, iar nivelurile sale radioactive depășesc orice altă locație de pe Pământ, conform proiectului Atomic Age al Universității din Chicago. Orașul rămâne izolat, încă se confruntă cu consecințele dezastrului de acum aproape șapte decenii.

Catastrofa de la Kyshtym este clasată ca al treilea cel mai mare dezastru nuclear din istorie de Nuclear-Risks, după Cernobîl (1986) și Fukushima, Japonia (2011). În ciuda riscurilor persistente, instalația de acolo angajează 14.000 de lucrători care produc substanțe radioactive precum plutoniu și uraniu.

Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Războiul sângeros provocat de Rusia în Ucraina, acum peste 790 de zile, continuă în ciuda faptului că armata Moscovei a pierdut foarte multe trupe pe front. Acum oficialitățile britanice au...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#razboi Ucraina, #Ozersk catastrofa, #Ozersk Rusia Ural, #dezastru nuclear Uniunea Sovietica, #accidente nucleare Rusia, #Putin razboi , #razboi