Rușii încearcă să destabilizeze liniile de apărare ucrainene și se pregătesc pentru o nouă ofensivă

Sambata, 16 Martie 2024, ora 22:00
8350 citiri
Rușii încearcă să destabilizeze liniile de apărare ucrainene și se pregătesc pentru o nouă ofensivă
Soldați ruși FOTO X

Rușii vor continua acțiunile ofensive pentru a destabiliza liniile de apărare ucrainene, în timp ce se pregătesc pentru o nouă ofensivă în vara anului 2024, susține Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiștii ISW sugerează că forțele ruse vor continua probabil acțiunile ofensive pentru a destabiliza liniile de apărare ucrainene în primăvara anului 2024, în timp ce se pregătesc pentru o nouă operațiune ofensivă proiectată în această vară.

În opinia lor, furnizarea de asistență de securitate occidentală va juca probabil un rol critic în capacitatea Ucrainei de a respinge noile eforturi ofensive ale Rusiei în lunile următoare.

În același timp, trupele ruse încearcă să mențină ritmul operațiunilor lor ofensive în estul Ucrainei pentru a împiedica forțele ucrainene să-și stabilizeze liniile defensive.

Ocupanții sunt concentrați în special pe înaintarea cât mai departe spre vest de Avdiivka înainte ca forțele ucrainene să poată stabili o linie în zonă care va fi mai greu de spart.

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, general colonel Oleksandr Sîrski, a declarat pe 15 martie că forțele ruse și-au concentrat eforturile în direcția Avdiiv și efectuează zilnic atacuri mecanizate și de infanterie în încercarea de a sparge apărarea ucraineană.

Deși forțele ucrainene au reușit recent să încetinească înaintarea trupelor ruse la vest de Avdiivka, deficitele logistice larg răspândite cauzate de întârzierea asistenței occidentale forțează Ucraina să direcționeze resurse limitate către zonele critice ale frontului, ceea ce crește riscul spargerii frontului de către forțele ruse. În alte zone mai puțin bine securizate și face ca linia frontului în ansamblu să fie mai vulnerabilă decât pare, în ciuda ritmului relativ lent actual de avansare a trupelor rusești.

Experții spun că forțele ruse vor continua să folosească avantajele inițiativei la nivelul întregului teatru pentru a-și redistribui în mod dinamic eforturile ofensive în această primăvară și vară, probabil în speranța de a exploata potențialele vulnerabilități ucrainene.

Oficialii ucraineni și occidentali avertizează din ce în ce mai mult atât despre o lipsă semnificativă de resurse materiale ucrainene, cât și despre o nouă ofensivă rusă la scară largă în această vară.

Prin urmare, experții subliniază că rușii intenționează să profite de orice câștiguri pe care le obțin în următoarele săptămâni, precum și de previziunile că forțele armate ucrainene ar putea fi chiar mai prost echipate în această vară decât sunt acum.

Cu toate acestea, în condițiile primirii ajutorului occidental, Ucraina va putea să stabilizeze mai mult linia frontului și să se pregătească să respingă acțiunile ofensive rusești.

În plus, notează raportul, lipsa acută de sisteme de apărare antiaeriană și de rachete ar putea reduce drastic capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva atacurilor rusești atât în ​​spate, cât și pe linia frontului în următoarele săptămâni, cu excepția cazului în care problema este rezolvată rapid.

Între timp, trupele ruse au făcut recent eforturi pentru a întări apărarea antiaeriană atât în ​​centrele de populate din spate, cât și de-a lungul liniei frontului.

„O reducere cu 60% a capacității Ucrainei de a ținti rachetele rusești va exacerba și mai mult aceste probleme de alocare a resurselor. Potrivit ISW, Statele Unite rămân singura sursă imediată a sistemelor de apărare antiaeriană necesare, cum ar fi Patriot”, se arată în studiu.

Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Atât NATO, cât și UE vor să cheltuiască 100 de miliarde de euro pentru apărare - și asta duce la ciocniri între cele două instituții cu sediul la Bruxelles, scrie Politico. Uniunea...
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #destabilizare, #aparare, #avdiivka , #Razboi Ucraina