Analist austriac despre războiul din Ucraina: „Situația merge rapid la vale”, din cauza lipsei de muniții

Duminica, 17 Martie 2024, ora 21:25
6081 citiri
Analist austriac despre războiul din Ucraina: „Situația merge rapid la vale”, din cauza lipsei de muniții
Soldați ruși FOTO X

Situația de pe front se deteriorează rapid, iar Rusia și-a adaptat atacurile la tactica Forțelor Armate ucrainene susține analistul și expertul militar austriac Tom Cooper.

Acesta scrie că acum este posibil să se observe în direct ceea ce se întâmplă atunci când Occidentul a redus aprovizionarea cu obuze de artilerie către Ucraina:

„situația merge rapid la vale”.

„Combinat cu forța deplină a Rusiei pe multe fronturi și cu tactici de asalt adaptate, acest lucru le permite hoardelor lui Putin să obțină câștiguri semnificative acolo unde au eșuat sistematic în ultimii doi ani.

Toate acestea într-un moment în care, datorită marilor confruntări dintre idioții de frunte din Congresul SUA, Pentagonul a rămas fără fonduri pentru a finanța noi contracte de arme pentru Kiev sau resursele care i-ar permite să ia provizii din depozitele sale și să le trimită în Ucraina”, spune Cooper.

Analistul adaugă că Rusia își folosește avantajul în resurse pentru a obține succesul în locuri specifice care sunt de interes pentru ea. Ucraina încearcă să reziste, dar fără provizii adecvate de la aliați, este dificil.

Rușii au încetat să atace Avdiivka cu „atacuri în valuri umane”. Au trecut la tactica unor grupuri mici de asalt pe anumite zone ale frontului.

Forțele ruse își vor continua ofensivele în desfășurare pentru a deteriora apărarea Ucrainei înaintea unei ofensive reînnoite planificată pentru vară, potrivit Institutului pentru Studierea Războiului (ISW).

Grupul de reflecție independent cu sediul la Washington. DC a precizat în raportul său de vineri, 15 martie, că trupele Rusiei încearcă „să mențină ritmul” operațiunilor din estul Ucrainei pentru a opri forțele Kievului să-și stabilizeze liniile defensive, ceea ce analiștii spun că nu se întâmplă suficient de repede.

Un expert militar a declarat pentru Newsweek că Ucraina nu construiește tranșee lungi așa cum au făcut rușii anul trecut, ci dezvoltă fortificații bazate pe „un sistem de puncte forte, plasate în poziții bune”.

Forțele ruse pot continua operațiunile ofensive până în primăvară, indiferent de condițiile meteorologice și de teren dificile, pentru a exploata lipsa de echipamente ucrainene înainte de sosirea asistenței de securitate promise din Occident, a subliniat ISW.

Regimul lui Putin, ca și sistemul sovietic, este în permanență pe punctul de a se prăbuși - analiză Foreign Affairs
Regimul lui Putin, ca și sistemul sovietic, este în permanență pe punctul de a se prăbuși - analiză Foreign Affairs
În aparență, conform multor semne externe, puterea lui Vladimir Putin este mai puternică ca niciodată. Țara și-a revenit după primele sale înfrângeri militare în Ucraina și după șocul...
Acordul de pace pe care Ucraina și Rusia erau pe punctul de a-l semna la începutul războiului, dezvăluit de Die Welt
Acordul de pace pe care Ucraina și Rusia erau pe punctul de a-l semna la începutul războiului, dezvăluit de Die Welt
Ziarul german Die Welt a publicat informații despre un acord de pace pe care Ucraina și Rusia intenționau să-l semneze la câteva săptămâni de la invazia rusă, după eliberarea regiunilor...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #situatia frontului, #analisti , #Razboi Ucraina