De ce se simt rușii ”ca într-un cuib de viespi“ în regiunea Zaporojie. Dmitri Rogozin: ”Sunt prea multe, totul zumzăie”

Luni, 15 Ianuarie 2024, ora 22:55
37720 citiri
De ce se simt rușii ”ca într-un cuib de viespi“ în regiunea Zaporojie. Dmitri Rogozin: ”Sunt prea multe, totul zumzăie”
Noul război modern folosește dronele pe câmpul de luptă FOTO: Conversation

Numărul excesiv de drone FPV ucrainene devine o problemă din ce în ce mai serioasă pentru armata rusă, a scris pe contul său de Telegram Aleksei Rogozin, șeful Centrului Rus pentru Dezvoltarea Tehnologiilor de Transport.

„Principala diferență dintre FPV și dronele convenționale este că, datorită costului lor scăzut, acestea nu sunt cruțate: sunt considerate consumabile, de fapt, muniție de baraj”, scrie Alekei Rogozin. - „În același timp, eficiența utilizării lor este destul de mare, mai ales la distanțe scurte de până la 5 km de operatori”.

Tatăl lui Aleksei Rogozin, fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, a vorbit despre eficiența ridicată a dronelor ucrainene de putere redusă. În prezent, Dmitri Rogozin este „senator” în regiunea Zaporojie, ridicat la acest rang de autoritățile de ocupație ale regiunii.

„Există un carusel de drone inamice peste tot Frontul Zaporojie. Cred că la fel este și pe alte fronturi. Sunt prea multe drone inamice. Când conduci într-un sat din prima linie, parcă ai fi căzut într-un cuib de viespi - totul zumzăie. La intrare, dronele FPV ale inamicului alternează în aer în perechi. Una atacă imediat, cealălaltă înregistrează înfrângerea și îi atacă pe cei care se grăbesc să ajute victima”.

Rogozin Sr. spune că în multe unități ucrainene personalul a fost schimbat, iar acum aproape fiecare pluton de infanterie are o divizie de operatori de drone.

„Ieri, inamicul a atacat unitatea de lângă noi. În jumătate de oră au sosit 25 de drone kamikaze, 14 dintre ele au urmărit un transportor blindat. Dacă pentru ei prețul țintei este mai mare decât pierderea a două duzini de drone FPV, nu le cruță. Și au prea multe.”

Rogozin și fiul său îi cheamă pe ruși să răspundă la această nouă realitate și să dea rapid o soluție tehnică.

Ce ar trebui să includă?

În opinia lui Rogozin Sr. - sisteme de blocare a dronelor FPV, precum și un număr excesiv de drone FPV proprii: „Dronele sunt necesare premum consumabilele de masă”.

Rogozin Jr. constată că, odată cu dezvoltarea mijloacelor de luptă radio-electronice împotriva dronelor, se îmbunătățesc și metodele de ocolire a acestora, așa că nu este deosebit de necesar să se mizeze pe niște soluții simple.

El insistă că utilizarea unor metode noi, nestandardizate, de combatere a dronelor FPV este una dintre principalele priorități ale frontului în viitorul apropiat.

Anterior, ministrul transformării digitale al Ucrainei, Mihailo Fedorov, le-a cerut ucrainenilor să se alăture producției de drone FPV acasă.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #zaporojie, #cuib de viespi, #drone , #Razboi Ucraina