Razvan Lucescu pregateste schimbari in lotul nationalei

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 12:01
1582 citiri
Razvan Lucescu pregateste schimbari in lotul nationalei

Instalarea lui Razvan Lucescu in functia de selectioner al Romaniei va aduce de la sine si convocarea unor noi jucatori la nationala.

"Pe lista exista si jucatori care in ultima vreme nu au fost la echipa nationala", a anuntat Lucescu, marti.

Daca precedentul selectioner, Victor Piturca, s-a bazat mult pe jucatorii Stelei, Razvan Lucescu va apela la jucatorii pe care i-a avut "elevi" la Rapid, dar si la cativa jucatori de la FC Brasov.

Rapidistii Marius Contantin si Costin Lazar, dar si fostii rapidisti Cristian Sapunaru, Ionut Mazilu si Daniel Niculae sunt fotbalistii cu care fiul lui Mircea Lucescu vrea sa alcatuiasca nucleul de baza al nationalei.

Un alt ex-rapidist pe care fostul portar se va baza in urmatorii ani va fi mijlocasul lui Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane, pe care fostul selectioner nu-l avea la inima.

De la FC Brasov, actualul selectioner ii are in vederi Mihai Roman, Dani Coman, Sabrin Sburlea si jucatorul imprumutat de Steaua in acest sezon la brasoveni, Romeo Surdu.

Lista neagra

In schimb, antrenorul in varsta de 40 de ani are de gand sa renunte la cativa din jucatorii pe care Victor Piturca ii convoca de fiecare data.

Mihaita Nesu, Florin Costea, Dorel Stoica, Paul Codrea si Razvan Cocis sunt doar cinci din fotbalistii de care Razvan Lucescu nu este impresionat si care au sanse minime de a mai fi chemati la nationala.

Tot Chivu capitan

Desi a anuntat, cand a fost instalat in functie, ca va numi alt capitan, Razvan Lucescu a decis ca tot fotbalistul lui Inter Milano sa poarte banderola.

"Chivu este foarte echilibrat, este matur, un jucator pe care si-l doreste orice antrenor din lume", a spus Lucescu dupa ce l-a vizitat la Milano pe fundasul in varsta de 28 de ani.

Lucescu a anuntat si ca, in cazul in care Chivu va absenta, banderola va fi preluata de Adrian Mutu, iar daca si acesta va lipsi Mirel Radoi va fi cel care ii va conduce din teren pe tricolori.

Razvan Lucescu va debuta la echipa nationala pe 6 iunie, impotriva nationalei Lituaniei, intr-un meci din Grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din 2010.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#razvan lucescu, #nationala fotbal Romania, #schimbari jucatori nationala , #nationala