Regele Charles în mijlocul unui scandal uriaș. Suspiciuni cu privire la modul în care ”moșia regelui” a folosit banii strânși de la oameni care au murit fără testament

Sambata, 25 Noiembrie 2023, ora 10:29
4046 citiri
Regele Charles în mijlocul unui scandal uriaș. Suspiciuni cu privire la modul în care ”moșia regelui” a folosit banii strânși de la oameni care au murit fără testament
Regele, CHarles, în mijlocul unui scandal legat de modul în care au fost cheltuiți bani care ar fi trebuit să ajungă la organizații de caritate FOTO Twitter

Ducatul de Lancaster spune că banii pe care îi adună de la oameni care au murit fără să-și lase testament și fără să aibă rude care să revendice averea sunt duși la organizații de caritate după costuri și „obligații”, ridicând întrebări cu privire la suma care nu a fost încă donată. O investigație The Guardian ridică suspiciuni cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii proveniți din această sursă.

Este un obicei arhaic care datează din vremurile feudale, practic fără responsabilitate publică. A fost nevoie de o echipă de reporteri de investigație pentru a descoperi că o parte din fonduri sunt folosite în secret pentru a renova portofoliul de proprietăți generatoare de profit al regelui, arată autorii anchetei.

Ducatul de Lancaster, un teren și o proprietate care aduce venituri „private” pentru rege, colectează bunurile persoanelor care mor fără să lase bunurile unor moștenitori. Ducatul ajută apoi la devierea a milioane de lire din aceste bunuri spre sud pentru a ajuta la plata pentru întreținerea a ceea ce se numește „capela regelui”.

Pe pereți există plăci care recunosc donațiile filantropice de la iluștri binefăcători precum Harriet De Wint și Regele George al VI-lea. Cu toate acestea, nu există semne care să marcheze contribuțiile a mii de nordici decedați ale căror bunuri – cunoscute sub numele de bona vacantia – întrețin capela.

Ducatul a spus de zeci de ani că, după ce colectează acest tip de fonduri și deduce anumite costuri, încasările se duc către organizații de caritate, cum ar fi organizația de caritate care finanțează capela. Cu toate acestea, The Guardian a dezvăluit că o parte semnificativă din fondurile bona vacantia sunt cheltuite în secret pentru renovarea proprietăților deținute de rege, care sunt închiriate pentru profit de averea sa.

Conturile Duchy sugerează că a strâns 61,8 milioane de lire sterline în fonduri bona vacantia în ultimul deceniu. Dintre aceștia, doar 9,3 milioane de lire sterline sau 15% din total au fost destinate organizațiilor de caritate. Acum există întrebări despre alte 14 milioane de lire sterline, alocate unor cauze caritabile, dar care aparent nu au fost donate. Ducatul refuză să explice de ce fondurile nu au fost transferate către organizații de caritate.

Odată ce costurile administrative și așa-numitele obligații istorice sunt deduse din fondurile bona vacantia ale ducatului, veniturile rămase ar trebui să meargă către organizații de caritate. Site-ul web al ducatului afirmă că „soldul este distribuit” între trei organizații de caritate înregistrate. Cu toate acestea, doar o parte din sold pare să fi fost distribuită acelor organizații de caritate.

Organizațiile de caritate

Cea mai veche din trioul de organizații caritabile este Fondul de binefacere Ducatul Lancaster, care în ultimii 10 ani a primit 1,7 milioane de lire sterline în fonduri bona vacantia. Acesta folosește veniturile și veniturile unui fond de dotare uriaș pentru a acorda granturi pentru a sprijini cauze caritabile în Lancashire, Greater Manchester și Merseyside.

A distribuit banii unor organizații de caritate pentru tineret, burse pentru o școală care percepe taxe de internat, biserici, clerici, precum și organizației de caritate a regelui, Prince’s Trust, care a primit 6.500 de lire sterline în trei ani.

Ducatul de Lancaster Jubilee Trust a primit 5,4 milioane de lire sterline în venituri din bona vacantia din 2013. Peste 99% din plățile sale în acea perioadă au fost destinate întreținerii capelei Savoy.

Al treilea beneficiar caritabil al fondurilor bona vacantia este Duke of Lancaster Housing Trust, înființat în 2007 cu scopul expres de a oferi locuințe rurale la prețuri accesibile. Deține 38 de proprietăți, conform ultimelor sale conturi.

Între 2011 și 2013, ducatul a dat 3,3 milioane de lire sterline în fonduri bona vacantia trustului pentru locuințe. În următorii doi ani, trustul a cumpărat apoi opt proprietăți de la ducat, costând în total 1,3 milioane de lire sterline.

Cele trei organizații de caritate au primit 9,4 milioane de lire sterline în fonduri bona vacantia în total de la Ducatul de Lancaster. Cu toate acestea, 14 milioane de lire sterline nu au fost plătite unor organizații de caritate, dar se pare că au fost puse deoparte de moșia regelui.

Ducatul de Lancaster a refuzat să explice de ce cele 14 milioane de lire sterline nu au fost donate unor organizații de caritate în conformitate cu politica sa declarată. De asemenea, a refuzat să spună dacă intenționează să folosească banii pentru renovarea proprietăților regelui.

Investigația asupra modului în care moșia regelui a folosit banii strânși de la oameni care au murit fără testament sau rude apropiate a luat luni de muncă minuțioasă. Ducatul de Lancaster nu a oferit niciodată o detaliere a modului în care a cheltuit bona vacantia - active colectate de la oameni care mor în nord-vestul Angliei fără să-și lase averea cuiva anume prin testament și fără rude.

Este un obicei arhaic care datează din vremurile feudale, practic fără responsabilitate publică. A fost nevoie de o echipă de reporteri de investigație pentru a descoperi că o parte din fonduri sunt folosite în secret pentru a renova portofoliul de proprietăți generatoare de profit al regelui.

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec:...
#regele charles III, #mosie, #bani, #morti, #testament , #Marea Britanie