Intoarcerea tradatorului de neamt si tara (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 00:25
10939 citiri
Intoarcerea tradatorului de neamt si tara (Opinii)
Foto: realitatea.net

"Sluga rusilor", asa cum a fost numit regele Mihai de catre Traian Basescu, a fost invitata, pana la urma, sa vorbeasca in plenul Parlamentului Romaniei cu ocazia implinirii a 90 de ani.

Dupa ce parlamentarii pedelisti au vrut initial sa-i dea o sala de unde Maiestatea Sa sa ofere piscoturi regalistilor, vajnicii republicani democrat liberali au lasat de la ei si l-au acceptat pe rege in plen.

Pentru asta a trebuit sa le bata obrazul gros Teodor Paleologu si sa se mobilizeze intreaga presa si societate civila (atata cata mai e). Le-a venit greu si, probabil, li s-a aplecat dupa ce au vazut ca, totusi, regele Mihai va vorbi de la tribuna Parlamentului de ziua sa - si a Armatei - pe 25 octombrie, stiind fiecare in parte prea bine ce gandeste si ce a spus seful lor de trib.

Si, in fond, cum suna asta - "sluga rusilor si tradatorul de neamt si tara" va vorbi poporului sau de ziua sa de pe cea mai inalta pozitie - tribuna Parlamentului.

Reprezentantii Partidului Democrat Liberal, ce formeaza in Parlament doar un numar, o masa fara judecata proprie si fara putere de discernamant, au actionat initial, cand au votat impotriva discursului regelui, instinctiv pentru a nu-si supara presedintele. Stiau ei ce stiau. Tot ei vor trebui acum sa stea pe 25 octombrie si sa asculte vorbele de duh ale celui care a "tradat interesul national al Romaniei" pentru ca "a fost sluga la rusi".

Oare cui i-o fi frica de fapt de intoarcerea regelui Mihai? Cine se teme sa il lase pe fostul suveran sa se adreseze romanilor? Cine are cel mai mult de pierdut daca regele Mihai va vorbi dupa mai bine de 60 de ani in Parlament? Si ce ar putea sa spuna regele tarii sale atat neasteptat incat de la Traian Basescu pana la ultimul pedelist las si fara judecata sa tremure la gandul ca regele va vorbi?

Presedintele si-a exprimat, intr-un interviu la TVR, inca o data punctul de vedere ceva mai vechi expus in legatura cu regele Mihai - "o sluga tradatoare de tara" - si, intrebat daca se va duce in Parlament la discursul regelui, Traian Basescu a raspuns sec - "nu cred".

Coerent si neschimbator cel putin pe marginea acestui subiect, presedintele cred ca se teme pur si simplu de impactul pe care mesajul regelui Mihai l-ar putea avea asupra natiunii romane.

Traian Basescu tremura la gandul ca vorbele regelui ar putea sa umple acel gol lasat de el insusi si sistemul pe care il patroneaza, ca discursul Maiestatii Sale ar putea zgudui din temelie poporul cazut in letargia unde a fost aruncat de o clasa politica corupta, ineficienta si cu nuante de mafie organizata institutional.

In fine, imi imaginez ca presedintele stie ce forta si impact ar putea avea cuvintele enuntate de un simbol national care sa redea speranta, care sa aduca increderea in viitor si care sa trezeasca spiritul national al romanilor. Ele, cuvintele regelui, nu ar avea doar efectul de a produce o infuzie de optimism, ci ar putea sa trezeasca constiinte.

Or, din acest punct de vedere, cel mai mult ar trebui sa se teama cei care stiu prea bine cat de mult rau au facut acestei tari. Cei care stiu cat de jos au ajuns in constiinta publica si mai stiu ca nu au nici resursele si nici puterea de a ne scoate de acolo. Forta regelui Mihai vine pur si simplu din imaginea sa mitizata, care suprapusa peste actuala criza si prapastia creata de falimentul politic de astazi, ar putea produce o unda de soc.

Sa nu ne facem insa iluzii. Nu va exista asa ceva. Poate doar "paranoia" prezidentiala poate sa nasca astfel de scenarii. In realitate, republicanii vor casca si vor adormi de plictiseala cot la cot cu regalistii in Parlament, in timp ce guvernantii in frunte cu presedintele vor avea grija sa mistifice atat memoria, cat si mesajul regelui.

Cat despre restul romanilor, sa nu visam cai verzi pe pereti. Nici nu vor sti macar cine e mosul ala urecheat care le-a vorbit stalcit din Parlament.

Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#discurs rege Mihai Parlament, #discurs rege Basescu , #Casa Regala