Țara care schimbă regulile în ceea ce privește cazurile COVID: Doar elevii și personalul testat pozitiv rămân acasă. Contacții direcți nu intră în carantină

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 08:31
3066 citiri
Țara care schimbă regulile în ceea ce privește cazurile COVID: Doar elevii și personalul testat pozitiv rămân acasă. Contacții direcți nu intră în carantină

După un lockdown dur impus în perioada sărbătorilor de iarnă, Regatul Țărilor de Jos (Olanda) a decis relaxarea restricțiilor, asta în condițiile în care marți, 25 ianuarie, s-au înregistrat aici nu mai puțin de 54.160 de noi cazuri COVID.

Prim-ministrul olandez Mark Rutte și Ministrul Sănătății Ernst Kuipers au anunțat marți seară noi măsuri.

Măsuri care intră în vigoare timp de șase săptămâni începând cu 26 ianuarie, ora 05.00, până pe 8 martie:

Sunt deschise între orele 05.00 și 22.00:

- horeca, teatre, muzee, săli de concerte, magazine neesențiale,frizerii, saloane de infrumusețare,masaj, grădini zoologice, parcuri tematice.

- evenimentele unde sunt locuri fixe, competițiile sportive în interior sau exterior cu spectatori se vor desfășura la o capacitate de o treime și cu păstrarea distanței de 1,5 metri.

Este obligatorie prezentarea certificatului verde pentru toate persoanele care au peste 13 ani pentru a putea avea acces în majoritatea locațiilor amintite mai sus, mai puțin în magazinele neesențiale. Obligativitatea rămâne pentru persoanele peste 18 ani care doresc să meargă la saună, săli de sport, centre wellness.

Guvernul face următoarele recomandări:

- păstrarea obligatorie a distanței de 1,5 metri și recomandare de purtare a măştii în locațiile unde certificatul verde nu e obligatoriu

- acasă pot fi primiți maximum 4 vizitatori pe zi și se poate efectua doar o vizită pe zi. Înainte şi după trebuie făcut un test rapid.

- lucrați cât de mult posibil de acasă

- școlile rămân deschise, se recomandă în continuare purtarea măştii şi păstrarea distanței precum și testarea de două ori pe săptămână a elevilor și a cadrelor didactice. Doar elevii și personalul testat pozitiv rămân acasă.

Noi reguli de carantinare:

- nu intrați în carantină la domiciliu dacă ați avut contact cu o persoană testată pozitiv și nu prezentați simptome.

Regula se aplică creşelor, grădinițelor și tuturor instituțiilor de învățământ, persoanelor care lucrează într-un sector esențial și au căzut de acord cu angajatorul, ați primit vaccinul booster cu cel puțin o săptămână în urmă sau ați fost testat pozitiv Covid-19 în urmă cu cel puțin 8 săptămâni.

Purtarea măștii rămâne obligatorie începând cu vârsta de 13 ani. Aceasta trebuie purtată în încăperile unde certificatul verde nu este obligatoriu:

- magazine, biblioteci, locuri de joacă, parcurile tematice

- în mijloacele de transport în comun

- în aeroport și avion

- în incinta școlilor profesionale, colegiilor și universităților, cu excepție dacă sunteți așezați

- la coafor, fizioterapeut și în alte situații în care nu se poate păstra distanța

Regatul Țărilor de Jos (Olanda) are o populație de 17,4 milioane de locuitori și a înregistrat marți, 25 ianuarie, potrivit worldometers.info, un număr de 54.160 de noi îmbolnăviri cu coronavirus și opt decese.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...