Revelionul lui Robert Negoiță din Hala Laminor nu are autorizație la incendiu. ISU București: „Este organizat ilegal”

Sambata, 30 Decembrie 2023, ora 20:07
3822 citiri
Revelionul lui Robert Negoiță din Hala Laminor nu are autorizație la incendiu. ISU București: „Este organizat ilegal”
Petrecere în hala Laminor FOTO Facebook

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISU B-IF) atrage atenţia că Hala Laminor din Sectorul 3 nu are autorizaţie de securitate la incendiu şi că, dacă se va desfăşura petrecerea de Revelion cu participarea publicului, se va face fără respectarea legii, iar responsabilitatea revine administratorului clădirii.

"Dacă în cadrul acestui obiectiv se va organiza Revelionul 2024, cu participarea publicului, facem menţiunea că această activitate se va desfăşura cu nerespectarea legii, caz în care răspunderea exclusivă cu privire la această situaţie revine beneficiarului investiţiei, aşa cum prevede art. 57.1 din Legea nr. 307 din 2006. Totodată, acest comunicat are rolul de a informa participanţii la evenimentul respectiv asupra situaţiei de fapt", informează, sâmbătă seară, ISU B-IF.

Potrivit sursei citate, pe 2 iunie 2021, la începerea lucrărilor de restaurare a halei, Societatea Algorithm Construcţii S3 SRL a depus la ISU B-IF documentaţia tehnică pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu pentru Hala Laminor, care a fost obţinut înainte de începerea lucrărilor.

La finalul renovării, societatea ar fi trebuit să ceară inspectorilor de prevenire să verifice dacă renovările au respectat normele din proiect şi, în cazul în care acestea erau conform planului, să obţină avizul de securitate la incendiu.

Potrivit ISU B-IF, hala a fost deschisă înainte de terminarea lucrărilor de renovare, astfel nefiind posibilă solicitarea pentru eliberarea autorizaţiei de securitate la incendiu.

"Deţinătorul avizului are, de asemenea, obligaţia să solicite autorizaţia de securitate la incendiu după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor sau înainte de punerea în funcţiune a construcţiilor sau amenajărilor pentru care s-a obţinut avizul. Facem precizarea că ISU B-IF nu a primit, până la acest moment, nicio cerere pentru eliberarea autorizaţiei de securitate la incendiu", se arată într-un comunicat al ISU.

14 amenzi în cuantum de 420.000 lei

Întrucât în Hala Laminor au fost desfăşurate evenimente publice, pentru siguranţa participanţilor, inspectorii de prevenire au făcut opt controale, în urma cărora au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 amenzi, în cuantum de 420.000 lei. Acestea au vizat atât autoritatea publică locală, reprezentată prin Societatea Algorithm Construcţii S3 SRL, cât şi organizatorii de evenimente care au închiriat o parte din spaţiul halei.

ISU B-IF a notificat, totodată, autoritatea publică locală, sens în care continuarea funcţionării fără autorizaţie de securitate la incendiu atrage sancţionarea contravenţională, potrivit legii. Astfel de notificări au fost înaintate şi de către structurile cu responsabilităţi pe linie de ordine publică, pentru menţinerea climatului optim de siguranţă.

"Pentru aplicarea sancţiunii contravenţionale de oprire a funcţionării nu sunt îndeplinite niciunul din criteriile prevăzute de HGR nr 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi", precizează ISU B-IF.

Hala Laminor este un obiectiv preluat de Primăria Sector 3 în anul 2014 în vederea restaurării, consolidării şi amenajării acestei hale, localizată în bulevardul Basarabia, nr. 256. Lucrările de intervenţie necesare pentru punerea în siguranţă, reabilitarea şi consolidarea monumentului istoric "Hala Laminor" au fost realizate de Societatea Algorithm Construcţii S3 SRL.

Primăria Sector 3 a anunțat recent că „bucureștenilor li se pregătește încă un eveniment dintre cele care poartă marca «Laminor Wonderland»”, pe 31 decembrie, de la ora 20.00. În comunicat, instituția condusă de Robert Negoiță a notat că „petrecerea dintre ani va fi găzduită de generoasa hală Laminor, recent propulsată de târgul de sărbători organizat aici, în topul celor mai vizitate locuri din țară”, deși aceasta nu are autorizație de securitate la incendiu.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#revelion 2024, #hala laminor, #ISU Bucuresti, #Robert Negoita , #Bucuresti