Străzi cu numele unor români, în Uganda: „Împart lumea în două. La propriu. Sunt așezate chiar pe Ecuator”

Duminica, 18 Decembrie 2022, ora 12:34
18680 citiri
Străzi cu numele unor români, în Uganda: „Împart lumea în două. La propriu. Sunt așezate chiar pe Ecuator”
Doi români au primit cadou câte o stradă cu numele lor în Uganda FOTO Facebook

Doi români implicați în construirea unui campus care cuprinde o școală primară, o școală de meserii, o fermă care va susține campusul, o bază sportivă și un guesthouse (casă de oaspeți) pentru voluntarii care vor preda, în Uganda, au primit în dar o stradă cu numele lor. Cele două străzi sunt exact pe Ecuator.

Mihai Brașov și Emil Anton, doi români implicați într-un amplu proiect umanitar în Uganda, considerată țara cu cei mai mulți orfani din lume, au primit din partea autorităților locale un cadou inedit: o stradă cu numele lor.

„Astăzi, în Africa, s-a scris istorie românească! Prin dragostea lui Dumnezeu și a autorităților din Kayabwe Town Council, Uganda, am primit unul dintre cele mai emoționante daruri pe care le poate primi un om în viață: o stradă.

În această localitate, prietenul nostru, Emil Anton, fondatorul Alux, a sponsorizat construirea unei școli: Alux International School, care va fi, pe lângă școală primară, prima școală profesională din Districtul Mpigi. De asemenea, școala se va adresa și categoriei celei mai vulnerabile din Uganda: orfanii (prin proiectul soției mele, sprijinim doar în Uganda 320 de copii).

Străzile românilor împart lumea în două. La propriu, fiindcă cele două străzi sunt așezate chiar pe Ecuator!”, a scris Mihai Brașov, pe Facebook.

În postarea prin care a făcut anunțul, Mihai Brașov i-a mulțumit soției sale, Mihaela, „pentru care lucrează neobosit și cu toată dragostea, în tot timpul ei liber, pentru persoanele defavorizate”. De asemenea, românul le-a mulțumit: fratelui său geamăn din Africa, John Katende (care a pregătit împreună cu autoritățile această surpriză), frumoasei echipe de la “Inimi fără frontiere”, prietenului său Ștefan Mandachi, „care a făcut ca zeci de mii de oameni să poată bea apă curată” și tuturor donatorilor inimoși care au săpat fântâni, au adoptat copii la distanță sau au contribuit la crearea a două instituții de învățământ în Uganda: Popa Tatu School și Alux International School, care sunt în plan pentru deschidere anul viitor.

„O echipă tânără și entuziastă (Emil Anton, Mihai Brașov, John Katende și ing. Mubarak Sulayimam) coordonează lucrările de construcție ale unui campus de 9000 m2 care va dărui o nouă perspectivă miilor de beneficiari care vor trece, în următorii ani, pragul acestei instituții de învățământ. Ca o particularitate, Școala de meserii va fi singura școală de acest gen din Districtul Mpigi, unde locuiesc în jur de 60.000 de locuitori”, este prezentat proiectul Alux International School pe inimifarafrontiere.ro.

Coordonatorul local al proiectului este John Katende, fondatorul și liderul ONG-ului A Future for Orphans Uganda, iar conceptul a fost creat de Arh. Alexandra Zayoud.

Inițiativa aparține fondatorului și CEO al ALUX.com, Emil Anton, care și-a propus să ajute un miliard de copii și tineri să găsească o perspectivă mai înaltă de dezvoltare.

Obiectivele proiectului Campusul ALUX:

  • Construirea unui spațiu deosebit unde copiii și tinerii să își dezvolte echilibrat sistemul de valori, intelectul și îndemânările;
  • Includerea în sistemul educațional a minim 100 de orfani;
  • Crearea unei ferme moderne unde copiii, tinerii și adulții să învețe agricultură. Ferma va ajuta la sustenabilitatea Campusului;
  • Crearea unor ateliere de meserii (tâmplărie, mecanică, croitorie);
  • Construirea unui guesthouse unde vor locui tineri voluntari din întreaga lume, care vor preda aici;
  • Crearea unei școli model, care să poată fi multiplicată și în alte zone ale țării.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Duminică, 28 aprilie, românii sărbătoresc Floriile. Și, tot atunci, aproape 1,8 milioane dintre ei îşi serbează onomastica. Potrivit Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi...
#romani, #Uganda, #Ecuator, #orfani, #scoala , #stiri sociale
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Sunt mandru de ceea ce fac acesti romani, cu inima si cu mainile