Selecționerul Columbiei, care s-a distrat cu România timp de 80 de minute: ”Nu e o coincidență”

Miercuri, 27 Martie 2024, ora 10:00
2174 citiri
Selecționerul Columbiei, care s-a distrat cu România timp de 80 de minute: ”Nu e o coincidență”
Nestor Lorenzo FOTO X

Argentinianul Nestor Lorenzo, selecţionerul Columbiei, s-a declarat "mulţumit" de victoria obţinută la limită în faţa României (3-2), marţi seară, la Madrid, care a prelungit seria de meciuri consecutive fără înfrângere a naţionalei "cafetera", cu trei luni înaintea startului turneului Copa America din Statele Unite.

"Lucrăm de la un meci la altul şi fiecare joc este o problemă nouă. Echipa este puternică, iar dificultăţile ne-au făcut mai buni şi ne-au făcut să încercăm lucruri diferite. Cine intră o face bine, iar băieţii ne lansează o provocare frumoasă. Nu este o coincidenţă, dar nu căutăm să rămânem neînvinşi, ci mai degrabă ca echipa să continue să crească", a declarat Lorenzo, făcând aluzie la cele 18 partide în care a rămas neînvins ca selecţioner al Columbiei.

Columbia, graţie golurilor lui Jhon Cordoba, Jhon Arias şi Yaser Asprilla, a învins România, care a redus diferenţa în ultimele minute, prin Ianis Hagi şi Florin Tănase, într-un meci derulat într-o atmosferă frumoasă pe stadionul Metropolitano, în ciuda ploii şi a frigului intens din capitala Spaniei.

În ceea ce priveşte meciul, Nestor Lorenzo a subliniat că echipa sa "a avut o primă repriză bună şi a putut să aibă posesia şi să se apropie de gol". "România este o echipă care a lucrat bine, ne-a solicitat bine în presiune şi tranziţii şi s-a văzut până la urmă că dacă renunţăm ne poate îngreuna lucrurile. Jucăm cu precizie şi prudenţă. Timp de 80 de minute am avut un ritm foarte bun, dar până la urmă ne-au marcat două goluri", a adăugat selecţionerul Columbiei.

Victoriile împotriva Spaniei şi României permit Columbiei să încheie turneul european cu "senzaţii bune", înaintea competiţiei Copa America. "Am văzut un grup foarte unit lucrând, cu un scop, cu dăruire şi un profesionalism enorm. Sunt mulţumit de turneu, dincolo de cele două victorii. Convieţuirea a fost spectaculoasă, echipa merge bine, iar grupul merge mai bine. Există un grup de jucători care merg în aceeaşi direcţie şi au aceeaşi dorinţă", a subliniat Nestor Lorenzo.

Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, i-a transmis internaţionalului Olimpiu Moruţan că este alături de el, după accidentarea gravă suferită de...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#romania columbia, #selectioner, #Nestor Lorenzo , #stiri fotbal