România se promovează la cel mai mare târg de turism din Polonia: plimbare virtuală prin Deva, expoziții de costume populare, demonstrații ale meşterilor populari

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 11:09
1261 citiri
România se promovează la cel mai mare târg de turism din Polonia: plimbare virtuală prin Deva, expoziții de costume populare, demonstrații ale meşterilor populari
România se promovează la cel mai mare târg de turism din Polonia Foto: mesagerulhunedorean.ro

România participă la cea de a 29-a ediţie a Târgului de Turism de la Varşovia (Tour and Travel – TT Warsaw), care are loc în perioada 23 – 25 noiembrie.

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor putea admira la standurile țării noastre expoziții de costume populare. Meșterii populari români vor prezenta arta țeserii, a olăritului şi a sculpturii în lemn. De asemenea, curioșii vor putea face și o plimbare virtuală prin Deva, prin intermediul ochelarilor 3D.

”România este, în acest an, ţară parteneră la cea de a 29-a ediţie a Târgului de Turism de la Varşovia (Tour and Travel – TT Warsaw), eveniment ce se va desfăşura în perioada 23 – 25 noiembrie. După succesul remarcabil înregistrat în anul precedent, participarea ţării noastre reprezintă o nouă oportunitate de promovare a ofertei turistice autohtone, manifestarea expoziţională fiind adresată atât publicului larg, cât şi specialiştilor”, declară Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

La ediţia din acest an a TT Warsaw, România este prezentă cu un stand de 215 m², situat chiar la intrarea în târg, căruia i s-au alăturat 17 co-expozanţi, din rândul tour operatorilor, unii dintre ei cu o experienţă îndelungată pe piaţa poloneză, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiilor de Management al Destinaţiei şi ai autorităţilor publice locale, din diferite regiuni ale ţării, în scopul promovării unei imagini complete, dinamice şi autentice a destinaţiei noastre.

Cheltuielile operatorilor economici, prezenţi în standul Româiei de la TT Warsaw, sunt acoperite în totalitate, în ceea ce priveşte taxa de participare, închirierea spaţiului şi personalizarea desk-urilor, prin intermediul schemei de ajutor de minimis aprobată prin Ordinul nr. 330/2023. De asemenea, MEAT suportă 50% din costurile de transport extern pentru câte un reprezentant al fiecărui operator economic, cu condiţia ca această sumă să nu depăşească 500 de euro, precum şi 50% din preţul primei nopţi de cazare, la nivelul baremelor stabilite pentru instituţiile publice.

În cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a evenimentului, a fost prezent şi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Terente Ciui, care a realizat o scurtă prezentare a destinaţiei turistice România, în încheiere adresând invitaţia tuturor participaţilor de a ne vizita ţara. Totodată, pavilionul naţional a fost vizitat şi de E.S. Cosmin Onisii, ambasadorul României în Republica Polonia, precum şi de oficialităţi locale, printre care se numără şi Andrzej Gut-Mostowy, secretar de stat în Ministerul Sportului şi Turismului din Polonia.

”Pe durata celor trei zile de manifestare expoziţională, România va oferi o experienţă care va reflecta autenticitatea ţării noastre. Astfel, vizitatorii vor avea oportunitatea de a participa la o şezătoare, dar şi să admire o expoziţie de costume populare. Totodată, vor avea loc demonstranţii ale meşterilor populari români, care vor face cunoscute publicului larg arta ţeserii, a olăritului şi a sculpturii în lemn.

În cadrul standului, vizitatorii vor putea experimenta şi o plimbare virtuală prin Deva, cu ajutorul unor ochelari 3D. În plus, Şuier, primul lup Cehoslovac din România, care a trecut testarea TSAC (Testul de Sociabiltate şi Aptitudini Canine) de „good citizen”, va supraveghea atent activitatea şi va aştepta cu nerăbdare ca trecătorii să realizeze, alături de el, fotografii de neuitat.

”În scopul promovării tradiţiilor şi culturii autohtone, ansamblul folcloric Doina Chioarului din Maramureş va încânta publicul cu momente artistice atât pe scena principală a TT Warsaw, de două ori pe zi, pe toată durata târgului, cât şi la stand. Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să admire un totem digital cu Mocăniţa şi să deguste produse tradiţionale din această zonă a ţării. În tot acest timp, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) va oferi materiale de prezentare a destinaţiei turistice România, respectiv broşuri şi hărţi, dar şi alte obiecte promoţionale”, mai arată ministerul.

Mai mult decât atât, MEAT va demara, chiar din a doua zi a manifestării expoziţionale, o nouă campanie de promovare outdoor, similară cu cea desfăşurată în Paris. Astfel, pe străzile din Varşovia, timp de o lună, 40 de autobuze urbane vor fi colantate cu o imagine reprezentantivă a Castelului Peleş, în timp ce 34 de ecrane digitale vor afişa fotografii, însoţite de brandul naţional şi sloganul „Lăsaţi-vă surprinşi de România”, cu Mănăstirea Suceviţa, Transfăgărăşan şi Castelul Peleş. Acţiunea vizează, astfel, o expunere amplă pe piaţa poloneză, care va contribui la ridicarea profilului turistic al ţării noastre.

Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și președintele României Klaus Iohannis s-au angajat marţi, 23 aprilie, să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă...
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
#Romania, #promovare, #Polonia, #Targ Turism, #deva, #traditii , #Romania