Președintele Putin și patriarhul Kirill lucrează ca Rusia să devină din nou imperiu

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 21:23
2799 citiri
Președintele Putin și patriarhul Kirill lucrează ca Rusia să devină din nou imperiu
Patriarul Kirill și președintele Vladimir Putin/ FOTO: LRT

La Moscova a avut loc forumul ideologic Adunarea Mondială a Poporului Rus. Organizatorul evenimentului este Consiliul Poporului Mondial al Rusiei, care este condus de Patriarhul Kirill, iar unul dintre președinții acestuia este fondatorul canalului TV Țargrad, oligarhul ortodox Konstantin Malofeev, scrie Meduza.io.

Potrivit publicației ruse Fontanka, la forum au participat aproximativ 500 de persoane din 19 regiuni ale Rusiei. Forumul are șapte secțiuni, inclusiv: „Ideea rusă”, „Lumea rusă”, „Ideologia și politica externă a Rusiei”, „Bazele ideologice ale politicii demografice și familiale”, „Despre rolul educației interne și al iluminării în educarea tinerilor în spiritul păstrării și întăririi valorilor spirituale și morale tradiționale rusești”.

Președintele Vladimir Putin a intervenit prin link video. El a spus că Statele Unite și alte națiuni occidentale că încearcă să „dezmembreze și să prăduiască” Rusia și a susținut că armata sa luptă „pentru libertatea nu doar a Rusiei, ci a întregii lumi”.

Bătălia noastră pentru suveranitate și dreptate este de natură de eliberare națională. Lumea rusă a blocat calea celor care pretind dominația lumii; noi luptăm pentru libertatea nu numai a Rusiei, ci a întregii lumi. Dictatura unui singur hegemon este decrepită, a intrat în dezordine și este periculoasă pentru cei din jur. Rusofobia, alte forme de rasism și neonazismul au devenit ideologia oficială a Occidentului. Occidentul nu are nevoie de o astfel de țară multinațională precum Rusia; acest lucru nu se încadrează în logica rasiștilor și colonialiștilor occidentali. Au nevoie să dezmembreze și să jefuiască Rusia, să semene haos. Puterea noastră constă în diversitatea culturilor și tradițiilor. Lumea rusă este generațiile strămoșilor și descendenților noștri. Fără poporul rus nu poate exista o lume rusească și Rusia. Dar nu există nicio pretenție de superioritate sau exclusivitate în asta. Este doar un fapt.

Suveranitatea pentru statul nostru este, în primul rând, libertatea Rusiei și a poporului. O persoană liberă este întotdeauna un creator. Trebuie să rezolvăm problemele amenajării spațiilor de la Oceanul Pacific până la Marea Baltică și Marea Neagră. Dezvoltarea suverană a țării trebuie să fie corectă. În primul rând, acestea sunt condiții decente de viață. În Occident, nu numai că se practică politica de „anulare a culturii”, dar și anularea educației umaniste, a culturii și a educației devin primitive. Și avem nevoie de o descoperire în viața culturală. Biserica și statul sunt separate, dar avem o relație unică între biserică și stat. A fost semnat un decret prin care se precizează că anul 2024 în Rusia este anul familiei. Este imposibil să depășești provocările demografice doar cu bani. Multe dintre popoarele noastre mențin tradiția familiilor în care sunt crescuți patru, cinci sau mai mulți copii. Să păstrăm și să reînviem aceste tradiții. A avea mulți copii ar trebui să devină o normă, un mod de viață pentru toate popoarele Rusiei. Am devenit mai puternici, regiunile noastre istorice s-au întors în Rusia, societatea se îndreaptă către valori adevărate, a spus liderul de la Kremlin.

„Rusia devine din nou imperiu”

„Rusia devine din nou imperiu” – este unul din citatele ce pot fi găsite pe pagina de net a Adunării Mondiale a Poporului Rus (VRNS). Citatul cu „imperiul” aparține lui Konstantin Malofeev, vicepreședintele VRNS, numit de unii „oligarhul Domnului”, pentru preocupările sale intense în domeniul ortodoxiei, pe lângă cele economice și de sprijinire a regimului președintelui rus Vladimir Putin.

În discursul său din 27 noiembrie, Malofeev a spus printre altele că rușii trebui să scape de rezervele față de termenul „imperiu”, observând că de câte ori au fost victorioși în istorie, apoi au fost când erau imperiali (aici, Malofeev include și victoria în Al Doilea Război Mondial, căci Stalin, spune el, a „recuperat” unele idei imperiale).

Alt vorbitor, rectorul unei universității ortodoxe ruse, tot vicepreședinte VRNS, Alekander Șcipkov, a constatat că de un an Rusia „trăiește într-o nouă ideologie”, de stat, care nu are încă un nume, dar se bazează pe discursurile președintelui Vladimir Putin, începând cu cel rostit la Forumul Valdai în 2013.

Potrivit agenției de presă de stat ITAR-TASS, Adunarea Mondială a Poporului Rus s-a înființat în 1993.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O nouă moarte neașteptată la Kremlin: Viaceslav Lebedev, omul care a făcut din justiția rusă o ”cârpă la picioarele lui Putin”
O nouă moarte neașteptată la Kremlin: Viaceslav Lebedev, omul care a făcut din justiția rusă o ”cârpă la picioarele lui Putin”
Seria morților misterioase la vârful elitei politice a Rusiei continuă. Pe 24 februarie, președintele Curții Supreme a Federației Ruse, Viaceslav Lebedev, a murit. Moartea lui a fost...
Jurnalistul Hristo Grozev, care i-a identificat pe asasinii puși de FSB pe urmele lui Navalnîi, spune că Putin are „planuri speciale” pentru liderii opoziției ruse
Jurnalistul Hristo Grozev, care i-a identificat pe asasinii puși de FSB pe urmele lui Navalnîi, spune că Putin are „planuri speciale” pentru liderii opoziției ruse
Jurnalistul bulgar Christo Grozev, cel care a coordonat investigatorii care au identificat în 2020 echipa de asasini pusă de FSB pe urmele lui Aleksei Navalnîi, întrebat de portalul rus Meduza...
#Rusia, #Vladimir Putin, #Patriarhul Kirill, #imperiu, #adunarea mondiala a poporului rus, #malofeev , #Rusia