Ce a pățit o femeie din Rusia care a încercat să-și otrăvească sosia ucraineană pentru a-i fura identitatea

Vineri, 21 Aprilie 2023, ora 11:03
2294 citiri
Ce a pățit o femeie din Rusia care a încercat să-și otrăvească sosia ucraineană pentru a-i fura identitatea
Cele două femei semănau foarte mult FOTO Facebook

O rusoaică a fost condamnată la 21 de ani de închisoare pentru că a încercat să își ucidă sosia într-un bizar complot de furt de identitate în New York.

Conform BBC, Viktoria Nasyrova i-a dat esteticienei sale, Olga Tsvyk, o felie de prăjitură cu brânză otrăvită, la 28 august 2016, înainte de a-i fura pașaportul și permisul de muncă.

Un procuror a calificat-o drept o "escroacă nemiloasă și calculată".

Nasyrova "va merge la închisoare pentru o perioadă lungă de timp pentru că a încercat să ucidă pentru a obține profit și câștiguri personale", a declarat miercuri procurorul districtului Queens, Melinda Katz.

În timp ce își afla soarta, Nasyrova, în vârstă de 47 de ani, ea a adresat o înjurătură judecătorului de la tribunalul din cartierul Queens.

Juriul a auzit că, în ziua tentativei de crimă, Nasyrova a mers la casa doamnei Tsvyk din Queens cu o cutie de prăjituri cu brânză, mâncând ea însăși două bucăți și oferindu-i victimei, pe atunci în vârstă de 35 de ani, cea de-a treia felie otrăvită.

Stilista de gene a început să vomite și s-a dus să se întindă. A suferit halucinații și a fost la un pas de a face un atac de cord.

Prietena doamnei Tsvyk a găsit-o inconștientă a doua zi, cu hainele schimbate în lenjerie intimă din dantelă și pastilele împrăștiate pe podea, ca și cum ar fi încercat să își ia viața.

A fost dusă la spital, iar când s-a întors acasă, pașaportul ucrainean și permisul de muncă din SUA lipseau, precum și bijuteriile și aproximativ 4.000 de dolari în numerar.

La momentul respectiv, doamna Tsvyk și Nasyrova arătau destul de asemănător, având părul negru și același ten. Ambele erau vorbitoare de limba rusă.

Phenazepamul, un sedativ puternic, a fost detectat în resturile de prăjitură cu brânză, iar pastilele împrăștiate pe podea au fost confirmate ca fiind același medicament.

Nasyrova, care locuia în Brooklyn, a fost condamnată pentru tentativă de omor, agresiune și detenție ilegală.

Judecătorul Kenneth Holder de la Curtea Supremă din Queens, potrivit New York Post, a descris-o miercuri pe Nasyrova ca fiind "o femeie extrem de periculoasă" care a pus la cale un plan "diabolic" pentru a profita de un prieten.

Ea va fi supravegheată de instanță timp de cinci ani după ce va fi eliberată din închisoare.

Aceasta nu a fost prima dată când Nasyrova a ajuns să aibă probleme cu legea.

În 2015, Interpol a emis o notificare roșie pentru arestarea ei în legătură cu uciderea unei femei în Rusia cu un an mai devreme. Ea este acuzată că și-a ucis vecina și că i-a furat economiile de-o viață.

Nasyrova a mai fost acuzată că a drogat și jefuit bărbați pe care i-a cunoscut pe site-uri de întâlniri.

Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
#rusoaica, #furt identitate, #Ucraina, #New York, #inchisoare, #otravit , #stiri internationale