Sălile de fitness sunt pline înaintea sărbătorilor. Sfaturi cheie de la specialiști

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 04:46
1851 citiri
Sălile de fitness sunt pline înaintea sărbătorilor. Sfaturi cheie de la specialiști
Specialiștii recomandă minim 2-3 antrenamente pe săptămână FOTO: Unsplash.com

Este adevărat că este greu să reziști bunătăților de Crăciun și de Anul Nou. De aceea, cel mai bine este să îți pregătești bine corpul cu puțin timp înainte pentru numărul mare de carbohidrați și grăsimi de la mesele de sărbătoare.

Cea mai sănătoasă dietă este cea hipocalorică. Potrivit nutriționiștilor, acest regim alimentar te ajută să și slăbești 2-3 kilograme în timpul cât a mai rămas până la Crăciun, astfel încât să fii în formă.

Trebuie să reduci numărul de calorii

Regimul ți-l adaptezi singur, în funcție de preferințele tale. Trebuie plecat de la numărul de calorii pe care obișnuiești să-l asimilezi zilnic.

Doza zilnică recomandată este de 2.500 de calorii pentru bărbați și de 2.000 de calorii pentru femei. În cazul unei diete hipocalorice, este necesar să reduci cu 500 numărul caloriilor asimilate zilnic.

Soluția este să alegi un regim alimentar lejer, bazat pe carne în cantități echilibrate, pe lactate și fructe. Acestea îi asigură organismului energie și un tonus psihic bun. De asemenea, consumă carbohidrați buni, cu eliberare lentă.

Reguli pentru dietă de dinaintea Sărbătorilor

Stabilește-ți limite. În cazul oricărei diete, se recomandă consumul unor cantități mici de mâncare, în 5-6 prize, la ore regulate. E de preferat să mănânci puțin și des decât o singură masă pe zi foarte consistentă, întrucât organismul nu știe să gestioneze excesele.

Impune-ți un program clar

Spre exemplu, alege să nu mai consumi carbohidrați după ora 18.00, astfel încât organismul să aibă mai puține calorii de ars pe timpul nopții. Consumă carbohidrați în principal la micul dejun. Îți vor oferi suficientă energie pentru întreaga zi.

Renunță la produsele junk-food

Produsele zaharoase conțin carbohidrați răi. Cel mai bine este să le înlocuiești cu fructe și legume în stare crudă. Nucile, semințele și fructele uscate sunt alternative potrivite la chipsuri sau prăjituri. Acestea pot fi combinate cu iaurt natural, pentru un desert gustos și sănătos. Dacă nu îți poți priva organismul de dulciuri, cel puțin redu consumul la jumătate.

Evită alcoolul

Pentru că Sărbătorile înseamnă, de obicei, inclusiv ușoare excese de băuturi alcoolice, e bine ca înaintea Crăciunului să existe o mică pauză. Alcoolul este bogat în calorii, deshidratează organismul, îl obosește și creste apetitul pentru mâncare.

Susține dieta cu exerciții fizice

Niciun regim alimentar nu oferă rezultatul scontat dacă nu este susținut de mișcare regulată. Acest lucru nu înseamnă ore întregi de antrenamente zilnice la sală, ci sunt suficiente 15-20 de minute de exercițiu intens acasă ori plimbări de jumătate de oră.

Alții aleg sălile de fitness

Sălile de fitness sunt pline în această perioadă. Antrenorii spun că oamenii și-au creat un obicei din a merge la sală înainte de sărbători.

Pentru a pierde în greutate sunt multe modalități de antrenament, spun antrenorii. Mersul la sală trebuie să fie coroborat cu partea nutritivă. Specialiștii recomandă minim 2-3 antrenamente pe săptămână.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#sala fitness, #kilograme, #slabire, #perioada, #sarbatori , #Craciun