Scandal zbucnit de la un grătar făcut în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. ”A fost o împingere reciprocă”

Joi, 12 Octombrie 2023, ora 03:38
17745 citiri
Scandal zbucnit de la un grătar făcut în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. ”A fost o împingere reciprocă”
ISU București-Ilfov organizează puncte de lucru în unele stații de metrou FOTO Facebook / ISUBIF

Un grătar făcut de pompierii subofițeri din cadrul ISU București ”Dealul Spirii” s-a lăsat cu un scandal finalizat cu dosar penal și trimitere în judecată la instanța militară.

Un ofițer, care a cerut socoteală pentru prânzul nepotrivit organizat într-o unitate militară, a fost bătut de un subordonat.

Scandalul s-a finalizat cu raport, trecerea în rezervă și dosar penal judecat la Tribunalul Militar București.

Scandalul din curtea ISU București s-a petrecut pe 25 noiembrie 2019. Pentru că se apropia Ziua Națională, iar militarii pompierii erau consemnați la paradă, aceștia s-au gândit să organizeze în curtea ISU ”Dealul Spirii” o petrecere dedicată Zilei Naționale, în realitate un grătar. Unul dintre ofițeri, șef de tură în acea zi, s-a opus acestei petreceri, considerată total nepotrivită pentru o unitate militară și a alertat subunitatea.

Alerta în subunitate înseamnă că toți subofițerii erau chemați să se prezinte pe platoul unității și să renunțe la dezmățul organizat ad-hoc. La semnalul de alertă a lipsit însă un subofițer. Acesta nu a fost căutat la acel moment, însă a doua zi, la prima oră a fost chemat în biroul ofițerului unde a fost informat că i ”s-a întocmit raport” către comandantul unității și va suporta consecințele.

Deranjat de atitudinea șefului său pe linie ierarhica, subofițerul a ripostat, a rupt raportul și, mai mult, și-a atacat superiorul, ”l-a prins cu ambele mâini de gât împingându-l în fișetele din birou, după care l-a proiectat la sol, presându-l cu genunchii în zona abdomenului”, se arată în actele rechizitoriului care au ajuns pe masa procurorilor militari. Evenimentul a fost raportat, iar măsurile s-au luat imediat după defilarea programată pentru ziua de 1 Decembrie.

Audiat, subofițerul a încercat să diminueze gravitatea situației. Întrebat cu privire la modul de producere a leziunilor traumatice suferite de șeful de tură, inculpatul a arătat că acesta din urmă, la acel moment, nu avea vreun semn vizibil, însă nu a negat posibilitatea existenței unor semne, oferind în acest sens ca explicație diferența de masă dintre ei, dacă șeful de tură avea aproximativ 50 de kilograme, el avea aproximativ 100 de kilograme, se arată în actele dosarului penal.

Plutonierul a declarat în permanență că nu și-a agresat superiorul, doar l-a împins și că totul a fost ”un gest reflex”, că „a fost o împingere reciprocă” şi că „actul medico-legal este un fals”, explicând că persoana vătămată lucrează și ca psiholog la o școală de șoferi, unde intra în contact cu diverși medici pensionari, şi „i-a fost uşor ca medicii să-l îndrume cum să procure un astfel de act medico-legal”.

Subofițerul nu a avut câștig de cauză. A fost inculpat și trimis în judecată sub acuzația de lovirea superiorului, fiind condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității. Dat fiind această condamnare, plutonierul a fost trecut în rezervă.

Sentința Tribunalului Militar București, din 6 octombrie 2023, nu este definitivă.

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Laura Nureldin, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Antena 1, a decis să părăsească echipa Observator, unde a activat în ultimii 4 ani. Conform Cancan.ro, Laura Nureldin a...
#scandal, #ISU, #gratar, #Tribunal Militar , #ISU