Experții de la Londra trag un semnal de alarmă. Mega șocul care va lovi lumea cu putere

Joi, 27 Iulie 2023, ora 07:15
6493 citiri
Experții de la Londra trag un semnal de alarmă. Mega șocul care va lovi lumea cu putere
Schimbările climatice vor produce un mega șoc în economia mondială FOTO: Travel

Un raport al Chatham House din Marea Britanie a avertizat că un nou mega șoc va lovi economia globală și o serie de dezastre ar putea afecta lumea. Toată această criză este cauzată de un fenomen global produs de oameni: schimbările climatice.

Experții susțin că schimbările climatice sunt următorul șoc care va afecta grav economia globală, iar piețele sunt pe cale de o ajustare bruscă, potrivit Business Insider.

Grupul de cercetare din Londra a avertizat cu privire la o serie de dezastre care ar putea apărea pe măsură ce criza climatică se agravează. Inflația alimentară, de exemplu, ar putea crește pe măsură ce recoltele eșuează la temperaturi mai ridicate. Bolile care prosperă în medii calde, cum ar fi Ebola și variola maimuțelor, s-ar putea răspândi, de asemenea, pe măsură ce schimbările climatice se agravează.

Putin nu a prevăzut gaura financiară fără precedent: Cine a scos din Rusia 253 de miliarde de dolari

Sectoarele dependente de carbon s-ar putea prăbuși, de asemenea, pe măsură ce guvernele înăspresc reglementările privind emisiile de carbon. Aceste efecte s-ar putea răspândi în alte sectoare ale economiei mondiale prin probleme legate de lanțul de aprovizionare.

Investițiile imobiliare în locuri vulnerabile la schimbările climatice – orașe precum Miami, Shanghai și Amsterdam – ar putea fi lovit, de asemenea, iar unele activități ale pieței ar putea fi oprite în zonele afectate, se arată în raport.

Acest lucru începe deja să se întâmple pe piața asigurărilor, State Farm și Allstate au decis recent să oprească vânzările de polițe de proprietate și accidentare către noi clienți din California, în parte din cauza dezastrelor naturale.

Un fost ofițer britanic: NATO va zdrobi armata lui Putin și războiul se va termina în 2 săptămâni

„Traiectoria probabilă a schimbărilor climatice, având în vedere performanța globală actuală în ceea ce privește reducerea emisiilor, a fost descrisă în mod repetat.

Evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură fără precedent apărute în Europa de Sud, SUA și China în această săptămână, vor deveni și mai frecvente și distructive, pe măsură ce un rezultat”, a declarat Creon Butler, directorul programului pentru economie și finanțe globale al Chatham.

„Consecințele economice și financiare grave generate de schimbările climatice sunt, de asemenea, clare, în special având în vedere deficitul enorm de până în prezent în legătură cu cheltuielile viitoare”, au spus experții.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Patru țări din G20 susțin o taxă de 2% pe averea celor mai bogați oameni din lume. Ce ar face cu cei aproape 300 de miliarde euro
Patru țări din G20 susțin o taxă de 2% pe averea celor mai bogați oameni din lume. Ce ar face cu cei aproape 300 de miliarde euro
Pentru că foarte mulți miliardari au devenit experți în plata unor taxe cât mai mici și în ascunderea banilor în paradisuri fiscale, Brazilia a propus o taxă de 2% asupra celor mai bogați...
#schimbari climatice, #criza mondiala, #criza economica, #criza financiara, #dezastre naturale, #incalzire globala , #stiri externe