Bac 2011 - sesiunea de toamna: Peste 12.300 de candidati in Bucuresti

Luni, 22 August 2011, ora 10:37
1393 citiri
Bac 2011 - sesiunea de toamna: Peste 12.300 de candidati in Bucuresti
Foto: Arhiva

Un numar de 12.375 de absolventi de liceu s-au inscris in Capitala pentru a sustine cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, potrivit unui centralizator al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Astfel, in sectorul 1 s-au inscris 2.406, in sectorul 2 - 2.079 de candidati, in sectorul 3 - 2.712 candidati, in sectorul 4 - 1.295 de candidati, in sectorul 5 - 1.572 de candidati, in sectorul 6 - 2.311 candidati.

In Bucuresti vor functiona, la sesiunea august-septembrie a bacalaureatului, 34 de centre de examinare, o subcomisie si 11 centre zonale de evaluare.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educatiei, la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au inscris 109.595 de candidati, care sunt repartizati pentru sustinerea probelor examenului de bacalaureat in 295 de centre de examen.

Examenul incepe luni, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana.

Calendarul examenului de bacalaureat continua marti, 23 august, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare in limba romana, in limba materna si intr-o limba de circulatie internationala (probele A,B si C), iar miercuri, 24 august, se vor desfasura probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna si intr-o limba de circulatie internationala (B si C).

Proba de evaluare a competentelor digitale se va desfasura in intervalul 25-26 august (proba D). Incepand cu 29 august, elevii vor sustine probele scrise ale examenului de bacalaureat, prima dintre acestea fiind la limba si literatura romana, proba E(a), iar pe 30 august, conform programarii, se va desfasura proba scrisa la limba si literatura materna, proba E(b).

In 31 august elevii vor sustine proba obligatorie a profilului - E(c), urmand ca in data de 2 septembrie examenul de bacalaureat sa se incheie cu proba scrisa la alegere a profilului sau specializarii - E(d).

Conform metodologiei, afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie, data la care pot fi depuse si eventuale contestatii. Termenul de rezolvare a contestatiilor este prevazut in intervalul 5-6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, vor fi afisate in 7 septembrie 2011.

Pentru proba A s-au inscris la nivelul intregii tari 10.568 de candidati.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminica, la sediul ministerului pe care il conduce, ca numai acei elevi care s-au pregatit pentru a doua sesiune de bacalaureat vor promova acest examen.

Daniel Funeriu a dat din nou asigurari ca, in ceea ce priveste subiectele, acestea vor fi echilibrate si vor avea acelasi grad de dificultate ca si in sesiunea precedenta de examen.

Corectarea va fi echitabila, inspectorii scolari promitandu-i ministrului ca vor asigura supravegherea video in toate salile de examen.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#bacalaureat 2011 toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea august , #BAC 2011 toamna