46 de diplome eliberate de Universitatea din Oradea, anulate

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 14:55
2471 citiri
46 de diplome eliberate de Universitatea din Oradea, anulate
Foto: clon.ro

Rectorul Universitatii din Oradea, Cornel Antal, a anuntat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a dispus anularea mai multor diplome eliberate de institutia de invatamant pe care o conduce.

Dispozitia a fost data marti si se refera la 45 de diplome de licenta si una pentru studii aprofundate. Rectorul Universitatii din Oradea sustine ca a trimis, marti, la Ministerul Educatiei, documentul care contine decizia de anulare a celor 46 de diplome.

"Este vorba de 13 diplome de la Facultatea de Medicina si Farmacie, 12 de la Stiinte Economice, noua de la Stiinte Juridice, patru de la Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii, trei de la Stiinte Socio-Umane, doua de la Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei si cate una de la facultatile de Educatie Fizica si Sport, de Inginerie Manageriala si Tehnologica si de la Energetica. Nu am gasit dovezi ale parcursului scolar pentru persoanele pe numele carora au fost eliberate aceste diplome", a declarat Cornel Antal, rectorul Universitatii din Oradea.

Cornel Antal nu a dorit sa faca publice numele celor care au intrat in posesia diplomelor anulate, insa a declarat ca a informat Ministerul Educatiei si Ambasada Italia in Romania, intrucat "dupa nume par a fi italieni, insa nu stim sigur acest lucru". Toate cele 46 de diplome au fost eliberate in perioada 1994 - 2003. Rectorul Universitatii din Oradea sustine ca a descoperit situatia in urma unei anchete interne pe care a dispus-o dupa ce a fost ales in functie.

"Imediat dupa ce am preluat conducerea Universitatii, in anul 2007, una dintre principalele mele preocupari a fost aceea de a demara un control al diplomelor. Actiunea mea s-a dovedit a fi una justificata. Dupa cum stiti, exista si o ancheta a DNA, care a inceput tot in 2007 si, care, dupa stiinta mea nu e finalizata. De aici incolo e treaba organelor abilitate sa gaseasca vinovatii si sa aplice legea", a mai declarat rectorul Cornel Antal.

Rectorul a mai precizat ca procedura de verificare a diplomelor eliberate de Universitatea din Oradea nu este inca finalizata. Pana in prezent, Universitatea din Oradea a emis aproximativ 100.000 de diplome.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#diplome Universitatea Oradea anulate, #diplome facultate anulate, #diplome Universitate oradea , #diplome