Zeci de elevi din Galati au chemat salvarea, dupa ce au baut laptele primit la scoala (Video)

Joi, 10 Martie 2016, ora 12:48
2123 citiri
Zeci de elevi din Galati au chemat salvarea, dupa ce au baut laptele primit la scoala (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 40 de elevi din Galati au acuzat dureri abdominale, varsaturi si diaree, dupa ce ar fi baut laptele primit la scoala.

Mai multe ambulante au fost trimise la fata locului, medicii urmand sa decida cati copii vor fi dusi la spital, anunta News.ro.

"Avem o interventie, in momentul de fata este in desfasurare, se transporta copii catre spital. Sunt in jur de 40 de copii care au simptome digestive - dureri abdominale, varsaturi si diaree", a declarat directorul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Galati, Domnica Ursu.

Elevi internati cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au baut lapte la scoala

Medicii de pe ambulanta urmeaza sa decida cati dintre elevii cu simptome digestive vor fi transportati la Spitalul de Pediatrie din Galati.

Elevii sunt de la Scoala gimnaziala nr. 40 Iulia Hasdeu din Galati.

Reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) spun ca elevii au acuzat starile de rau dupa ce ar fi baut laptele primit la scoala.

Toxiinfectia de la pranz: 30 de elevi din Pitesti au ajuns la Urgenta

La sfarsitul saptamanii trecute, 17 copii - opt baieti si noua fete - cu varste intre 11 si 14 ani, au fost internati la Spitalul de Copii din Galati cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au fost preluati cu ambulantele de la scoala din localitatea Pechea, reprezentantii Directiei Judetene de Sanatate Publica spunand ca elevilor li s-a facut rau dupa ce au baut lapte primit la scoala in cadrul programului guvernamental "Laptele si cornul".

Elevi la spital din cauza laptelui baut la scoala - controale la o fabrica de lactate din Brasov

Luni, produsele lactate distribuite prin programul Laptele si cornul nu au mai ajuns la elevii din judetul Galati, dupa ce lotul de lapte existent in scoli fusese retras. Exceptie au facut doar elevii din orasu; Galati care au primit iaurt in loc de lapte.

De marti, insa, a fost reluata furnizarea laptelui.

Analizele de laborator facute de Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati au aratat ca laptele distribuit elevilor din judet nu contine germeni patogeni.

Elevi la spital din cauza laptelui baut la scoala: Decizia luata de autoritati

"Nu s-a gasit niciun germen patogen. Se pare ca nu a fost contaminare cu germeni. Pe 19 esantioane recoltate, toate au fost negative, la fel au iesit si la veterinar. Totusi, coproculturile la copii nu au iesit, ca sa vedem. Poate fi o enteroviroza...laptele acela sa fi fost doar alterat, deci nu cu germeni. Sunt deocamdata supozitii si pana nu lamurim exact si coprocultura...Modificari organoleptice pot sa apara, dar nu neaparat cu germeni. Deocamdata sunt doar supozitii", declara, marti, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati, Liliana Iordachescu.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#elevi Galati spital baut lapte scoala, #elevi Galati imbolnavit lapte scoala , #elevi
Comentarii