Peste jumatate dintre parintii din mediul urban ar alege homeschooling - sondaj

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 18:03
3298 citiri
Peste jumatate dintre parintii din mediul urban ar alege homeschooling - sondaj
Foto: Pixabay (Arhiva)

Mai mult de jumatate dintre parintii din mediul urban ar alege homeschooling pentru copiii lor, iar 92% considera ca acest tip de invatamant ar trebui reglementat in Romania, releva un studiu online al MKOR Consulting, dat vineri publicitatii.

Parintii care au raspuns la acest sondaj online au declarat in proportie de 98,4% ca stiu ce presupune conceptul de homeschooling, 74% stiu despre "scolile-umbrela" (cu predare online), iar 73% dintre acestia au o parere buna sau foarte buna despre educarea copiilor acasa.

Fost ministru al Educatiei, despre homeschooling: E anticonstitutional

"Interesul ridicat este demonstrat si de faptul ca 92% considera ca acest tip de invatamant ar trebui reglementat in Romania. De altfel, 52% ar lua in considerare educarea de acasa a propriilor copii. Cu toate acestea, doar 8% dintre copiii parintilor respondenti (105 familii) invata in sistem homeschooling", se arata intr-un comunicat transmis vineri.

Principalul argument in favoarea homeschooling-ului este libertatea copiilor de a invata ceea ce le place - 64%. Pe locul al doilea este programul flexibil si ritmul propriu de a invata al fiecarui copil - 35%.

Homeschooling, punctul pe "i": Ce se intampla, concret, atunci cand clasa se muta acasa Interviu

Argumentul principal impotriva homeschooling invocat de aproape toti respondentii (97%) este problema socializarii deficitare. Alte argumente sunt incapacitatea parintilor de a inlocui profesorii, lipsa reglementarii acestui sistem si problema banilor.

Mai mult de o treime dintre parintii respondenti (38%) isi dau copiii la o scoala sau o gradinita de stat, motivele fiind lipsa alternativelor (27%), lipsa resurselor financiare si de timp (23%) si calitatea sistemului de invatamant de stat (22%).

Homeschooling-ul in Romania: Cum vede ministrul Educatiei initiativa parintilor de a-si scoli copiii acasa

Respondentii studiului au copii prescolari sau mai mici, ceea ce inseamna, potrivit sondajului, "ca exista sanse foarte mari ca acest sistem de invatamant sa creasca semnificativ in urmatorii ani si in tara noastra".

"Un lucru este clar, romanii, in special cei din mediul urban, dezamagiti de scaderea calitatii invatamantului de stat, iau in considerare optiunea homeschooling din ce in ce mai mult", a afirmat Corina Cimpoca, consultant senior si fondator MKOR.

Studiul "Homeschooling-ul in Romania 2016" a fost realizat, in perioada 19 - 22 septembrie, sub forma unui sondaj de opinie online la care au raspuns 1.700 de persoane.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#parinti homeschool, #sondaj parinti homeschool , #homeschooling