Documentul-fantoma care a legalizat 31 de masterate la Dimitrie Cantemir

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 19:56
6134 citiri
Documentul-fantoma care a legalizat 31 de masterate la Dimitrie Cantemir

Pe site-ul Ministerului Educatiei se poate gasi si acum nota, oficiala sau mai putin oficiala, prin care 31 de programe masterale marca Dimitrie Cantemir au fost legalizate imediat dupa scandalul mediatic care a vizat aceasta institutie de invatamant superior.

In primul articol al acestei serii - Dezinformare in masa, pe site-ul Ministerului Educatiei - semnalam o lipsa acuta de preocupare a celor de la Educatie in ceea ce priveste actualizarea informatiilor referitoare la acreditarea programelor de masterat.

Inainte de inceperea fiecarui an universitar, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) efectueaza o reevaluare a programelor masterale.

Anul acesta reevaluarea a avut loc la sfarsitul verii, insa reprezentantii ministerului au uitat sa faca publica lista specializarilor acreditate din cadrul universitatilor analizate de ARACIS.

Astfel, ultimul document postat pe site-ul ministerului este Ordinul nr. 4666, valabil pentru anul trecut.

Mai mult decat atat, studentii pot fi bagati intr-o ceata si mai mare in clipa in care vor gasi mai jos un alt document care pare sa vina in completarea celui amintit mai sus, insa este o totala iluzie.

Intitulat sec "Master in temeiul legii nr. 2/2008", acesta pare a fi emis de catre minister, avand prezent un singur element care face legatura cu institutia - antetul.

Stampila si semnatura nu se regasesc, iar continutul este dubios. Ca sa se inteleaga, acest ultim document a fost postat pe site-ul ministerului ulterior ordinului 4.666, imediat dupa scandalul de la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, din vara anului trecut.

Pentru ca in ordinul nr. 4666/03.08.2009 niciun program de masterat oferit de aceasta universitate nu aparea, am consultat si site-ul universitatii, deoarece reprezentantii acesteia afirma de fiecare data cand au ocazia ca masteratele de la Cantemir sunt legale.

Pe forumul universitatii, toata lumea este speriata si indignata cu exceptia administratorului, singurul utilizator care afirma in nenumarate postari ca masteratele sunt legale.

Acesta incerca sa calmeze spiritele, invocind o stare de relaxare studentilor ingrijorati de faptul ca masteratele pe care le-au absolvit, le urmeaza in prezent sau si-au propus sa le urmeze nu sunt recunoscute.

Tot el directioneaza fluxul de utilizatori catre PDF-ul "Master in temeiul legii nr. 2/2008", documentul-fantoma gazduit de site-ul oficial al ministerului.

Acesta nu reprezenta niciun fel de ordin, nu are stampila sau semnatura si stabileste ca "universitatile care au decis prin hotararea senatului infiintarea programelor de masterat in perioada 11 ianuarie - 24 iunie 2008, au dreptul legal de a scolariza la respectivele programe".

Se continua cu o lista de 31 de masterate, toate de la Dimitrie Cantemir. Altfel spus, universitatea isi acrediteaza singura programele de masterat, acestea functionand legal doar prin faptul ca au fost infiintate pe baza unei decizii a senatului universitatii respective, in cazul nostru, Dimitrie Cantemir.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#master Dimitrie Cantemir, #lista master ministerul educatiei, #aracis evaluare master , #masterat