Cum justifica Inspectoratul Scolar cazul elevei care a primit nota 3, in loc de 8,25 la Evaluarea Nationala: Doua lucrari au fost notate invers

Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 15:11
3670 citiri
Cum justifica Inspectoratul Scolar cazul elevei care a primit nota 3, in loc de 8,25 la Evaluarea Nationala: Doua lucrari au fost notate invers
O nota de 3 si alta de 8,25 au fost atribuite gresit pe listele cu rezultate FOTO Hepta

O eroare de borderou ar fi stat la baza notarii cu 3 a tezei unei eleve din Galati, la Evaluarea Nationala, in urma contestatiei aceasta obtinand nota 8,25, potrivit Inspectorului General al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, Daniela Marchitan.

"Am primit o sesizare de la Comisia judeteana de evaluare a judetului Galati care ne-au sesizat o diferenta foarte mare de punctaj, de la nota 3 la nota 8,25. Dupa ce am primit in cursul zilei de marti lucrarile din centrul zonal de contestatii, am inceput cercetarile. Comisia judeteana a mers in centrul nostru de corectare, am vizualizat lucrarea, am vizualizat borderourile, am verificat si celelalte lucrari din centru si am descoperit ca la lucrarea cu numarul 2.012 a fost trecuta nota lucrarii cu numarul 2013. Practic cele doua note au fost trecute inversat pe lucrari", a declarat Daniela Marchitan.

Inspectorul general sustine ca s-au facut demersurile pentru notarea corecta a elevilor.

"Am sesizat comisia nationala de Evaluare Nationala, am explicat ceea ce s-a intamplat, am luat declaratiile celor doi profesori evaluatori si asteptam rezolutia comisiei nationale pentru pasul urmator. Banuiesc ca vom primi acceptul de a interveni in aplicatie si de a pune corect cele doua medii copiilor. Pentru ca interesul este pentru elevi in primul si primul rand", a precizat Marchitan.

Conform metodologiei de organizare a examenului de Evaluare Nationala, cei doi profesori risca acum sa nu mai aiba posibilitatea de a participa in comisiile de corectura la examenul de Evaluare Nationala.

De la an la an a scazut interesul profesorilor de a participa la corectura lucrarilor de la examenelor nationale, din cauza presiunii si a timpului scurt pe care acestia il au la dispozitie pentru a nota lucrarile.

"In ultimii ani, profesorii refuza din ce in ce mai mult sa participe in comisiile de corectura a tezelor la examenele nationale. Presiunea este foarte mare, iar timpul pe care il au alocat evaluarii acestor lucrari este foarte scurt. A fost foarte greu sa gasim atatia profesori evaluatori si in acest an. Oboseala care s-a acumulat si-a spus cuvantul in acest caz", a fost de parere inspectorul general.

In urma examenului de Evaluare Nationala din luna iunie, o eleva din judetul Galati a depus contestatie privind teza la Matematica dupa ce lucrarea acesteia a fost notata cu 3. Ulterior, dupa reevaluare, teza elevei a primit nota 8,25, aceasta fiind una dintre cele mai mari diferente de notare pentru aceiasi teza la nivel national.

Mama elevei care a primit nota 3 la Matematica, la Evaluarea Nationala, iar dupa contestatie a obtinut 8,25 cere sa se ia masuri impotriva profesorilor care au corectat gresit lucrarea.

Noi informații în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani
Noi informații în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani
Femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, minora decedând din cauza loviturilor, dar şi unchiul şi mătuşa victimei au fost trimişi în judecată de anchetatori,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#evaluarea nationala 2021, #rezultate, #contestatii, #note evaluare nationala, #Galati , #rezultate evaluarea nationala