Razboi intre studenti si profesori la Universitatea Bucuresti: Sesizam Guvernul!

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 15:55
8214 citiri
Razboi intre studenti si profesori la Universitatea Bucuresti: Sesizam Guvernul!
Foto: Arhiva

La Universitatea Bucuresti a izbucnit un scandal intre studenti si profesori, care l-ar fi amenintat voalat cu exmatricularea pe unul dintre cursanti, pentru criticile aduse conducerii Facultatii de Litere.

Este vorba despre George Velcea, presedintele Societatii Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB), student la Facultatea de Litere, care sustine ca membrii conducerii incearca sa il intimideze.

Mai exact, Velcea arata ca Facultatea de Litere a postat un mesaj, semnat de Consiliul Profesoral, pe site-ul oficial si pe pagina de Internet a Universitatii Bucuresti, in care "se aduc acuzatii neintemeiate celei mai mari asociatii studentesti a Universitatii din Bucuresti, neimplicata in niciun fel de actiuni legale impotriva profesorilor sau a facultatii", conform unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

Velcea precizeaza ca, fara a fi prezentata vreo proba, SSUB este acuzata ca ar fi folosit "site-uri gestionate" de asociatie pentru "a propaga un mesaj negativ la adresa facultatii", fapt negat de presedintele organizatiei.

Profesor de la Universitatea Bucuresti, acuzat de hartuire sexuala

"Singurul lucru pe care asociatia l-a facut a fost sa sesizeze Rectoratul UB de multiplele nereguli din procesul de admitere si de modul haotic in care este condusa si reprezentata facultatea.

Acest lucru nu a fost facut public de nimeni si am asteptat un raspuns din partea Rectoratului, care a promis ca va face o ancheta. Am aflat, in schimb, ca domnul rector a guvernat o sedinta a Consiliului facultatii incriminate care a decis, logic, ca nu a gresit cu nimic", a explicat George Velcea.

In plus, studentul sustine ca a fost amenintat voalat cu exmatricularea si ca "se intrevede o incercare de intimidare nedemna pentru libertatea de exprimare".

"Este trist ca se incearca amenintarea mea cu exmatricularea, deoarece mi-am permis sa scriu pe site-ul meu ca am depus plangeri penale pe numele celor din conducerea Facultatii de Litere, este si mai trist ca nici n-au citit ce am scris sau declarat.

Nu ii acuz de ce spun ei, eu doar am cerut Politiei si Parchetului sa verifice activitatea acestor persoane", a explicat presedintele asociatiei de studenti.

Se cer demisii la varful universitatii

De asemenea, SSBU cere demisia rectorului Universitatii Bucuresti "pentru ca a permis o asemenea actiune publica fara precedent impotriva unui student, a conducerii Facultatii de Litere pentru acuzatiile neintemeiate privind actiunile civice indreptatite ale unei asociatii care apara drepturile studentilor si va face solicitari oficiale catre Guvernul Romaniei, Comisia de abuzuri din Parlament si Ministerului Educatiei pentru ca asemenea lucruri sa nu se mai intample niciodata".

Asociatia de studenti sustine ca a solicitat in repetate randuri anchete pentru "deratizarile ineficiente de la camine, anchete pentru mizeria din baile din incinta Universitatii - unde nu exista nici macar sapun sau hartie igienica, anchete care sa verifice actiunile abuzive ale unor profesori care nu ajung la ore sau care nu respecta studentii si drepturile acestora".

D.T.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#scandal Universitatea Bucuresti, #Universitatea Bucuresti studenti profesori, #Universitatea Bucuresti student exmatriculare , #studenti