Realitatea se rupe in doua televiziuni distincte? Ce spun oamenii implicati

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 20:41
4329 citiri
Realitatea se rupe in doua televiziuni distincte? Ce spun oamenii implicati
Foto: Adevarul

Scandalul dintre Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV, si Sebastian Ghita, care a asigurat aproape un an managementul companiei Realitatea Media, prin Asesoft International, continua cu un nou episod.

Dupa ce Ghita si-a confirmat, joi seara, intentia de a-si face un alt post de televiziune, folosindu-se de resursele de la Realitatea Tv, Schwartzenberg anunta, printr-o scrisoare citata de Mediafax, ca avocatii lui depun "multiple plangeri penale" la adresa lui Sebastian Ghita, care a incercat "fraudulos" sa utilizeze angajatii, sigla, licenta, studiourile si echipamentele Realitatii "pentru a naste fara niciun drept" alt post TV.

"Plastic vorbind, am cumparat un autobuz si ma uit siderat cum fostul sofer (dat deja afara) incearca sa fuga cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot si cu bagajele tuturor si cu banii incasati pe bilete, fara sa inteleaga ca mai devreme decat intelege el urmeaza un final dezastruos!", rezuma Schwartzenberg situatia de la Realitatea.

"Este adevarat ca exista o suma de bani intr-un cont 'escrow', suma pe care eu nu o mai detin, odata virata in respectivul cont, dar pe care nici Sorin Ovidiu Vintu nu o poate accesa, pana cand avocatii mei si avocatii lui nu finalizeaza negocierile referitoare la problemele financiare pe care le-am descoperit ulterior tranzactiei; indiferent de suma asupra careia vor cadea de acord avocatii, tranzactia nu este afectata in nici un fel", explica Elan Schwartzenberg.

Ghita se gandeste sa-si faca alta televiziune, cu fostii angajati ai Realitatea Media

"Daca, precum spune Sebi (Sebastian Ghita, n.r.), a face afaceri cu Vintu e un pacat, atunci contractul lui de management (incheiat pe vremea cand trustul Realitatea era condus de Vintu, n.r.) este mult mai 'pacatos' decat simpla mea operatiune de achizitie", mai spune Schwartzenberg.

Totodata, el subliniaza ca i-a oferit lui Sebastian Ghita posibilitatea continuarii contractului de management si/sau actiuni: "Din pacate nu a dorit decat sa-si incerce norocul pe banii mei...".

"Desi era obligat prin contract sa plateasca salariile si toate cheltuielile aferente, Sebi uita numeroase persoane in ziua platii salariilor, cat despre restul taxelor si impozitelor, nu mai vorbesc. In perioada contractului de management, datoriile firmei au crescut exponential (nici macar satelitul care este vital pentru orice televiziune nu a fost platit!!!). Am considerat ca reorganizarea este unica miscare vitala pentru redresarea companiei", continua Schwartzenberg.

Despre incetarea contractului de management pe care compania Asesoft International, controlata de Sebastian Ghita, il avea cu Realitatea Media, Schwartzenberg afirma ca "administratorul judiciar, numit de justitie, Rovigo/ Avocat Deleanu a anulat definitiv si irevocabil contractul de management".

Surse: 80% dintre angajatii Realitatea Media au demisionat

"Personal, cred ca a luat cea mai corecta decizie pentru ca: luna de luna a omis sa plateasca multor angajati. A marit gradul de indatorare al firmei catre furnizori si catre stat, acest lucru ducand la intrarea firmei in insolventa. A intrat cu bocancii in grila editoriala, eliminand diverse emisiuni, cat si vedete importante de pe sticla. A folosit postul, emisiunile si angajatii in scopuri proprii si personale. Dar cel mai grav lucru este incercarea disperata si frauduloasa de a utiliza angajatii, sigla, licenta, studiourile si echipamentele Realitatii pentru a naste o noua televiziune proprie, fara niciun drept", atentioneaza Schwartzenberg.

In mesaj, patronul Realitatea TV mai spune ca noul sediul de la Willbrook va fi gata la 1 noiembrie si ca va plati salariile pe 15 octombrie.

Cat despre plecarile catre firma lui Ghita, Schwartzenberg atentioneaza angajatii, spunandu-le: "Oricare dintre voi se asociaza in orice fel direct sau indirect cu Sebi si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple infractiuni civile sau penale".

"Cel mai grav lucru este incercarea disperata si frauduloasa de a utiliza angajatii, sigla, licenta, studiourile si echipamentele Realitatii pentru a naste o noua televiziune proprie fara nici un drept", adauga omul de afaceri.

Ce spune Sebastian Ghita

Sebastian Ghita a comentat scrisoarea transmisa vineri de Elan Schwartzenberg angajatilor Realitatea Media, spunand ca sunt "prea multe declaratii si vorbe si prea putine fapte".

"Prea multe declaratii si vorbe si prea putine fapte. Propun sa si facem lucruri, nu sa ne tinem doar de declaratii", a spus scurt Sebastian Ghita, citat de Mediafax.

Sebastian Ghita a confirmat, joi seara, ca 600 din cei 800 de angajati care lucrau si pentru Realitatea Media si pentru RTV Satellite si-au dat demisia de la Realitatea Media, in cursul zilei de joi.

De asemenea, omul de afaceri a confirmat si intentia sa de a face un nou post de televiziune, cu jurnalistii de la Realitatea Tv.

Cati oameni pleaca de la Realitatea?

Sorin Enache, directorul postului de stiri, dezminte faptul ca ar fi demisionat 600 de persoane.

"Pana la aceasta ora sunt 14 demisiii inregistrate", a declarat Enache, pentru Pagina de Media.

Printre cei 14 oameni care au demisionat de la Realitatea Media - detinuta de Elan Schwartzenberg - si au ramas pe RTV Satellite, a lui Ghita, se numara Eugen Chelemen si Mirela Voicu.

"Optiunea mea este Sebastian Ghita. Sunt redactor-sef al Realitatea TV. Am semnat cu Sebastian Ghita, imi voi indeplini obligatiile din contract. Managerul postului este Sebastian Ghita. Eu nu cunosc alt manager", a spus Chelemen.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Elan Schwartzenberg Realitatea, #Elan Schwartzenberg Sebastian Ghita, #Ghita post televiziune Realitatea , #Realitatea TV