Strategia simplă care te ajută să câștigi încrederea șefului tău: "Nu-ți fie teamă să fii remarcat"

Vineri, 01 Martie 2024, ora 06:09
4082 citiri
Strategia simplă care te ajută să câștigi încrederea șefului tău: "Nu-ți fie teamă să fii remarcat"
Angajați în timpul unei ședințe cu șeful FOTO Pixabay

Chiar dacă nu ești favoritul șefului, a câștiga simpatia managerului tău poate îmbunătăți starea ta de spirit și productivitatea, și în cele din urmă, să te ajute în carieră.

Dar este nevoie de mult mai mult decât să fii un angajat harnic care respectă termenele limită pentru a fi remarcabil.

Dacă vrei o relație care să meargă dincolo de "ne înțelegem bine", va trebui să creezi o conexiune personală cu șeful tău, spun co-managerii și co-președinții globali ai Gensler, Andy Cohen și Diane Hoskins, care ajută la gestionarea firmei de design și arhitectură cu peste 7.000 de angajați din întreaga lume.

Hoskins a observat că angajații mai tineri sunt deosebit de buni în stabilirea unor relații puternice și empatice cu superiorii.

"Mulți dintre angajații mai tineri ai Gensler își găsesc 15 minute în programul meu doar pentru a bea o cafea și a vorbi, fie despre muncă, fie despre viața în afara muncii, despre hobby-uri și interese", spune ea. "Nu vă pot spune cât de mult apreciez și mă bucur de acele conversații."

A avea acest timp informal unu-la-unu cu managerul tău permite o conversație mai relaxată, care poate contribui la construirea încrederii și la oferirea de idei despre cum să îi sprijini mai bine obiectivele de carieră.

"În astfel de conversații, cei mai mulți șefi se gândesc, 'Ce pot oferi sau spune pentru a ajuta această persoană să deblocheze unele dintre gândurile despre cariere, sau să încerce ceva nou?'", spune ea. "Aceste conversații pot ajunge să fie cu adevărat semnificative și productive."

Pentru a dezvolta o relație mai puternică cu șeful tău, începe prin a programa ocazional o discuție la o cafea - Hoskins spune că nu ai nevoie de mai mult de 15 minute - și pregătește-te să întrebi despre interesele și hobby-urile lor, în plus față de proiectele de muncă actuale care îi entuziasmează.

Ce nu ar trebui să discuți cu șeful

În ceea ce privește ce nu ar trebui să discuți, Alison Green, în blogul său foarte citit de sfaturi Ask A Manager, spune că este inteligent să eviți discutarea despre religie, politică sau probleme financiare cu șeful tău. Conversațiile mai informale despre viețile voastre personale sunt acceptabile, spune Green, dar nu ar trebui să intri în detalii despre problemele tale de relație sau despre ce discuți cu terapeutul tău.

Dacă e greu să găsești timp în programul lor, Cohen spune că poți totuși construi o relație personală puternică cu șeful tău prin gesturi mici.

De exemplu: Poți întreba cum le merge săptămâna la începutul unei întâlniri, să îți exprimi aprecierea pentru contribuțiile lor și să îi sărbătorești în ocazii speciale, precum ziua lor de naștere sau aniversarea la locul de muncă, scrie cnbc.com.

"Mulți oameni sunt intimidați de șefii lor, dar un lider bun vrea să petreacă timp împreună și să aibă linii deschise de comunicare", spune el. "Asta este foarte important pentru construirea unui mediu de lucru pozitiv."

Ceea ce mulți angajați nu realizează, adaugă Hoskins, este că "oricât de mult vrei să-ți placă șeful, ei vor să le placi și tu lor. Așa că nu-ți fie teamă să fii văzut, să construiești o relație strânsă cu ei."

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#sef, #castigare, #incredere, #strategie, #subaltern , #stiri sociale