Cum verifică statul siguranța românilor. Răspunsul incredibil la sesizarea unui cetățean

Joi, 18 Ianuarie 2024, ora 15:55
2899 citiri
Cum verifică statul siguranța românilor. Răspunsul incredibil la sesizarea unui cetățean
Târgul de Crăciun se încheiase cu aproape o lună înainte de răspunsul DSP FOTO Facebook/Târg Laminor

Direcția de Sănătate Publică a transmis un răspuns halucinant la sesizarea unui cetățean privind târgul de Crăciun organizat de Primăria Sectorului 3 în Hala Laminor, conform unui document obținut de ziarul Libertatea.

Cetățeanul în cauză, reclamase, în 2023, că în Hala Laminor se fac lucrări în paralel cu târgul de Crăciun organizat de Primărie. Răspunsul DSP, venit la peste două săptămâni de la închiderea târgului, a fost că ”nu au fost vizualizate amenajări specifice desfășurării unui eveniment”.

În răspunsul dat de DSP, la 21 de zile de la sesizarea inițială, scrie că:

”Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la DSP MB cu nr.EM 1405/19.12.2023 și nr EM. 11/04.01.2024, referitoare la desfășurarea în condiții necorespunzătoare în Hala Laminor din București, Bd. Basarabia nr. 256, sector 3, a diferitelor evenimente (târguri, concerte), vă comunicăm:

-pentru verificarea aspectelor sesizate ne-am deplasat la fața locului în data de 09.01.2024, însă hala era închisă, nefiind vizualizate amenajări specifice desfășurării unui eveniment”

Cu o lună înainte ca ISU să admită că Hala Laminor n-are autorizație de securitate la incendiu, apoi să amendeze cu 42.000 de lei Primăria Sectorului 3 pentru organizarea Revelionului acolo, în locație a fost inaugurat târgul de Crăciun, scrie Libertatea.

Târgul a fost amenajat doar într-o parte a halei ridicate în perioada interbelică și renovată de Primăria Sectorului 3. În alte două compartimente, au fost depozitate plantele exotice cumpărate de primăria lui Negoiță, iar într-un altul, paralel cu locația târgului, se lucra în continuare, susțin locuitori din sectorul 3 care au fotografiat asta.

Oamenii au notificat instituțiile statului, printre care ISU, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul de Stat în Construcții. Direcția de Sănătate Publică a fost anunțată de unul dintre cetățenii sectorului 3 că, în timpul nopții, muncitorii de la companiile din subordinea Primăriei lucrează în partea încă neamenajată a locației. El a întrebat DSP dacă organizarea târgului de Crăciun lângă un șantier, într-un spațiu închis, poate dăuna sănătății celor care îi trec pragul.

Răspunsul DSP a venit târziu, pe 15 ianuarie 2024, la aproape o lună după încheierea târgului de Crăciun.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#sesizare DSP, #targ craciunm hala laminor, #sector 3 Bucuresti , #Bucuresti