Ce trebuie sa stii inainte de a te culca cu seful

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 06:36
17087 citiri
Ce trebuie sa stii inainte de a te culca cu seful

Incearca sa fii obiectiva. Este seful tau barbatul pe care ti-l doresti sau, de fapt, ai nevoie de puterea lui?

"Sexul cu conducerea" poate insemna un puseu strasnic de incredere in propria persoana, ca sa nu mai vorbim despre primele pe care ai putea sa le iei pentru ca lucrezi peste program, la prezentarea aceea. Dar, daca dai la o parte toate acestea, cu ce ramai?

"Dar avem atatea in comun...". Aveti, intr-adevar. Locul de munca, pauza de cafea, colegii si faptul ca munciti 14 ore pe zi. Ceea ce inseamna ca niciunul dintre voi nu poate sustine o relatie in afara biroului. Nici nu-i de mirare ca firmele si-au relaxat politica vizavi de relatiile amoroase la birou.

Daca amandoi sunteti singuri, relatia ar putea merge. Sau, cel putin, n-ar trebui sa fie o problema. Cele mai multe companii admit ca 4 din 10 persoane isi intalnesc jumatatea, cu care merg apoi la altar, la birou. Daca, insa, unul dintre voi este casatorit, asteapta-te la dezaprobare generala si, in cel mai bun caz, un transfer.

Potrivit lui Gary N. Powell, autorul cartii "Gender and Diversity in the Workplace", povestile romantice care implica o persoana care ii este sefa celeilalte sau in care unul dintre parteneri accepta sa acorde favoruri sexuale in schimbul avansarii in cariera sunt cele mai periculoase pentru morala unui grup si eficienta unei companii.

Asa ca, daca te afli intr-o asemenea situatie, nu-ti face publicitate! Colegii invidiosi vor cauta si vor gasi dovezi ale tratamentului preferential de care ai parte. Si evita sa folosesti mailul companiei pentru a-ti impartasi iubirea si fanteziile.

Cand relatia se rupe, nu te astepta la vreun sprijin. Seful se va intoarce, inevitabil, impotriva ta, iar colegii ii vor fi loiali celui care le plateste salariile.

Insa, nu-ti pierde increderea. Un studiu realizat de revista Top Sante, in 2006, pe 5.000 de femei, a scos la iveala faptul ca 28% dintre femei facusera sex cu un coleg. 10% facusera sex chiar cu seful. Din aceste 10%, 12% au fost chiar promovate. Dintre acestea, 11% chiar s-au maritat cu seful, relateaza Times.

Citește și:
Vârful carierei pentru Ana Bogdan la WTA Parma: românca va urca în Top 50 mondial. Duel cu o compatrioată pentru semifinale?
Vârful carierei pentru Ana Bogdan la WTA Parma: românca va urca în Top 50 mondial. Duel cu o compatrioată pentru semifinale?
Ana Bogdan, locul 53 WTA şi favorită 6, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Parma. Bogdan a învins-o pe sportiva din Slovacia Anna...
Actrița cu pile înalte pentru care s-a inventat post nou la stat. Iubită de un patron influent, seamănă dosare penale pe bandă rulantă
Actrița cu pile înalte pentru care s-a inventat post nou la stat. Iubită de un patron influent, seamănă dosare penale pe bandă rulantă
O adevărată mașinărie de ”pile, relații și intervenții” a fost pusă în mișcare doar pentru ca actrița Elena Andreea Popovici, partenera de viață a patronului Conest, societate...