Ziare.com

"Simptome" ale femeilor cu un nivel mare de testosteron

de Iarina Dumitrescu
Luni, 25 Iunie 2012, ora 15:39

   

"Simptome" ale femeilor cu un nivel mare de testosteron
Un nivel mare de testosteron in corpul femeilor nu le va mari acestora apetitul pentru sex, asa cum ar putea parea logic, ci doar le va face pe acestea sa simta mai frecvent dorinta de a se autosatisface, arata un studiu recent.

Pana acum oamenii de stiinta credeau ca motivul pentru care barbatii manifesta un interes mai mare pentru sex este concentratia marita de testosteron, comparativ cu femeile, relateaza Medical Daily.

In cadrul studiului realizat la Universitatea Michigan, au fost monitorizati 105 barbati si 91 femei, subiectii completand chestionare legate de viata sexuala, relatii, nivelul de stres, schimbarile de stare, felul in care-si percepeau propriul trup etc. Tot acestora li s-au recoltat mostre de saliva, pentru a li se masura nivelul de testosteron si cel al hormonului stresului, cortizol.

Testeosteronul se gaseste si in corpul femeilor, desi in cantitati mai mici decat in cel al barbatilor. In mod paradoxal, insa, studiul a contrazis ceea ce se stia pana acum, in cazul barbatilor dovedindu-se ca acest hormon nu are vreo legatura cu apetitul pentru sex sau dorinta de autosatisfacere. In cazul femeilor insa, s-a dovedit ca o concentratie crescuta a acestui hormon marea probabilitatea ca aceasta sa se masturbeze mai des, nu insa si de a face sex mai des cu partenerul.

Oamenii de stiinta implicati in studiu sunt de parere ca un nivel crescut de testosteron ar putea reflecta si o concentratie mare de stres in cazul femeilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 32698 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor