Procesul Shakirei a durat câteva minute. La ce înțelegere a ajuns vedeta cu procurorii

Luni, 20 Noiembrie 2023, ora 12:52
4463 citiri
Procesul Shakirei a durat câteva minute. La ce înțelegere a ajuns vedeta cu procurorii
Shakira

Vedeta columbiană Shakira a ajuns luni la o înţelegere cu procurorii pentru a evita un proces în Barcelona pentru acuzaţiile de neplată a 14,5 milioane de euro (15,7 milioane de dolari) reprezentând impozitul pe venit din Spania între 2012 şi 2014, relatează Reuters.

Ca parte a înţelegerii, ea a acceptat acuzaţiile şi o amendă de 50% din suma datorată, adică mai mult de 7,3 milioane de euro.

De asemenea, cântăreaţa a acceptat o altă amendă de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsă cu trei ani de închisoare, a declarat judecătorul în timpul unei audieri iniţiale.

"Recunoaşteţi faptele şi vă conformaţi cu noile sancţiuni care au fost solicitate?", a întrebat judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez. "Da", a răspuns Shakira, audierea încheindu-se în câteva minute.

Îmbrăcată într-un costum roz, asortat cu o geantă roz şi ochelari de soare, ea a sosit cu câteva minute înainte de ora locală 10.00 (11.00, ora României), însoţită de avocaţii săi, pe fondul unei frenezii mediatice. Joi seară, Shakira a câştigat două premii Latin Grammy la Sevilla.

Anterior, interpreta hitului Hips Don't Lie, care mai are în curs o a doua anchetă pentru fraudă fiscală în Spania, promisese să lupte împotriva a ceea ce ea a numit acuzaţii false.

Procuratura cerea o pedeapsă cu până la opt ani de închisoare şi plata taxelor pe care le datorează.

Potrivit procurorilor, Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare dintre anii în cauză în Spania şi, prin urmare, era rezidentă obişnuită în această ţară. De asemenea, aceştia spun că o proprietate din Barcelona, cumpărată în mai 2012, a servit drept locuinţă de familie.

Shakira, în vârstă de 46 de ani, a locuit timp de 11 ani cu fostul fotbalist Gerard Pique, fostul star al Barcelonei şi al Spaniei, iar cuplul are doi copii. Cântăreaţa, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, s-a mutat la Miami după separarea lor.

Autorităţile spaniole au urmărit şi alte mari celebrităţi pentru evaziune fiscală, inclusiv jucători de fotbal precum portughezul Cristiano Ronaldo, argentinianul Lionel Messi şi jucătorul hispano-britanic Diego Costa. Toţi au ajuns la o înţelegere şi au plătit amenzi mari.

Antrenorul echipei Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, a refuzat să ajungă la o înţelegere şi a câştigat în cele din urmă un proces împotriva agenţiei fiscale. Luna trecută, Curtea Supremă din Spania a confirmat achitarea sa.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, 26 aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Tristan și Andrew Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat,...
#Shakira, #proces, #procurori, #intelegere , #stiri externe