Bucurestiul, in topul celor mai bune destinatii din Europa pentru shopping

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 22:38
2409 citiri

Pentru turistii care vin in Europa pentru shopping, Londra este cea mai buna destinatie din cele 33 de metropole de pe vechiul continent, iar Bucurestiul se claseaza pe locul 24, la egalitate cu Sofia, potrivit celei mai noi editii a clasamentului "Globe Shopper City Index".

Conceput de The Economist Intelligence Unit (EIU), la cererea Global Blue, 'Globe Shopper City Index' masoara atractivitatea a 33 de orase europene pentru amatorii de shopping, in functie de 38 de criterii: numarul de magazine, marcile, accesibilitatea locurilor, preturile, oferta de reduceri, diversitatea zonelor de shopping, calitatea serviciilor (programul magazinelor, limbile vorbite), dar si oferta hotelurilor restaurantelor, evenimentele culturale, transporturile sau climatul.

"82% din turistii chinezi plaseaza shoppingul in fruntea prioritatilor atunci cand calatoresc", subliniaza vice-presedintele Global Blue France, Eric Noyal, potrivit AFP.

Potrivit acestui clasament, Londra devanseaza Barcelona, Madrid, Paris si Roma. Desi este prima destinatie turistica mondiala, Parisul nu se claseaza decat pe locul patru din cauza ofertei hoteliere considerate foarte scumpa. Berlinul se claseaza pe locul 6, devansand Lisabona (7), Amsterdam (8), Praga (9) si Budapesta (10).

Capitala Ungariei se situeaza inaintea unor metropole precum Milano, Viena si Moscova. Dupa Bucuresti se claseaza orase precum Kiev (26), Varsovia (28), Sankt Petersburg (29), Belgrad (31). Ultimele din acest clasament sunt Oslo (32) si Geneva (33).

"Marile orase din Europa de Vest ofera cea mai mare varietate de magazine si activitati culturale insa nu sunt intotdeauna si cele mai abordabile in termeni de preturi", a precizat Harald Langer, sef de proiect la EIU.

Cele 33 de orase incluse in acest clasament au fost selectionate pentru importanta lor economica si numarul de vizitatori pe care il atrag. La alcatuirea clasamentului s-au folosit datele colectate in randul clientilor Global Blue, o companie care se ocupa de restituirea taxelor in cazul cumparatorilor straini.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Bucuresti turism shopping, #turism shopping Romania , #cumparaturi