Vine iarna! Ce-au pregatit autoritatile pentru lupta cu nametii

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 23:06
3320 citiri
Vine iarna! Ce-au pregatit autoritatile pentru lupta cu nametii

Primaria Capitalei a anuntat, joi, ca in urma avertizarilor care anunta scaderea temperaturilor, operatorii de salubrizare trebuie sa intervina cu material antiderapant, pentru aceasta iarna fiind pregatite 529 utilaje, peste 2.000 de oameni si peste 34.000 de tone de material antiderapant.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, operatorii de salubrizare trebuie sa intervina cu material antiderapant in pante, rampe si in zona podurilor, iar reprezentantii Apa Nova sa aiba pregatite utilajele pentru a actiona in cazul in care, in urma precipitatiilor se vor inregistra acumulari de apa in zona pasajelor.

Iarna pune stapanire pe Romania: Cand va ninge in Bucuresti si de cand vine gerul

Masurile au fost dispuse in cadrul unei sedinte convocate, joi, urmare a avertizarilor emise de meteorologi care anunta scaderea temperaturilor, precum si cresterea cantitatilor de precipitatii in Capitala.

Potrivit operatorilor de deszapezire, pentru punerea in aplicare a Programului de masuri si actiuni pentru deszapezirea si combaterea poleiului in Bucuresti in aceasta iarna, sunt pregatite 529 de utilaje de deszapezire, peste 2.000 de operatori manuali si peste 34.000 de tone de material antiderapant.

Totodata, Primarul Capitalei a solicitat din nou reprezentantilor Distrigaz si Administratiei Strazilor sa urgenteze finalizarea lucrarilor in curs, iar acolo unde acestea nu pot fi terminate, sa fie semnalizate si izolate corespunzator.

De asemenea, reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti au inceput deja programul de adapostire a oamenilor strazii, centrele directiei fiind deja ocupate aproximativ 60 la suta, capacitatea totala a acestora fiind de 1.100 de locuri.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat miercuri, la videoconferinta de la MAI privind masurile de pregatire pentru iarna, ca incepand de duminica noapte este posibil sa ninga si in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti.

Sandu a explicat ca temperaturile vor fi negative noaptea, ceea ce va favoriza aparitia precipitatiilor sub forma de ninsoare si in sudul tarii, inclusiv in Capitala.

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben pentru 26 de judete din nordul, estul, sud-estul si centrul tarii, unde incepand de miercuri seara si pana vineri va ploua, in unele zone vor fi lapovita si ninsoare, iar vantul va atinge la rafala viteze de peste 55 de kilometri pe ora.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...