5 secrete pentru a mentine focul dragostei

Duminica, 17 Februarie 2008, ora 20:00
5449 citiri
5 secrete pentru a mentine focul dragostei

De multe ori ajungem ca intr-o relatie sa uitam de lucrurile marunte de la inceputul ei, care ne faceau sa ne simtim atat de bine. Desi multi cred ca aceste lucruri nu isi mai au locul, odata cu trecerea anilor, lipsa lor se simte din ce in ce mai tare.

Care sunt aceste lucuri si in ce constau? Iata cinci secrete care nu lasa rutina sa se instaleze si care te ajuta sa mentii aprins focul dragostei, potrivit eva.ro.

Atingeti-va unul pe celalalt

O strangere de mana sau o imbratisare sunt gesturi simple care fac, insa, cat o mie de cuvinte, pentru ca, in esenta, sunt gesturi incarcate de sentimente prin care ii arati cat de mult il/o iubesti.

Din punct de vedere biologic, in momentul in care iti atingi partenerul, nivelul de oxitocina creste si reduce nivelul cortisolului, numit si "hormonul stresului".

Atingerile ii fac pe parteneri sa fie calmi, sa se simta bine si sa uite de ziua grea de la birou, de dead-line-uri si intalniri.

De asemenea, daca iti atingi partenerul, il strangi de mana sau il imbratisezi in momentele tensionate din cuplu, reactia lui este de a avea incredere mai mare in ceea ce zici.

Radeti impreuna

Fie ca este vorba de un zambet modest sau de un ras puternic si zgomotos, acesta nu trebuie sa lipseasca de pe fata niciunuia dintre parteneri.

Rasul este cel mai bun medicament, reduce stresul, imbunatateste circulatia sangelui si ajuta la mentinerea imunitatii.

Un simt al umorului dezvoltat ajuta atat la longevitatea unui cuplu, cat si la trecerea peste momentele dificile ale unei relatii.

Spune-i bancuri sau intamplari haioase, inchiriaza o comedie spumoasa si afla ce il face pe partenerul tau sa rada cu pofta.

Ajutati-va reciproc la redarea increderii in sine

Oricine are nevoie de atentie si incredere din partea celorlalti si de lucruri care sa ii demonstreze ca este o persoana iubita, dorita si apreciata.

Spune-i partenerului/ei ca esti mandra/u de el/ea, prin exemple care sa il/o ajute sa isi consolideze parerea despre propria persoana.

Cresterea increderii in sine va adauga un plus relatiei voastre si va spori, in acelasi timp, si increderea pe care o aveti unul fata de celalalt.

Sustine-ti parerea cand stii ca ai dreptate

Daca ai momente in care simti ca lucurile nu au luat o intorsatura prea buna, incearca sa ii explici partenerului/ei, pe un ton calm, ce crezi tu ca se intampla. Incurajeaza-l si pe el sa faca acelasi lucru.

Este absolut normal sa ai propriile tale pareri si perceptii. Fiti sinceri si spuneti ce va deranjeaza.

In momentul in care faci un compromis acesta nu trebuie constientizat, ci pur si simplu facut pentru ca asa ai simtit in momentul respectiv.

Faceti planuri impreuna

Care mai este frumusetea unui relatii daca nu va faceti planuri? Nu trebuie sa va lasati coplesiti de rutina zilnica si sa uitati de voi.

Pe langa faptul ca sunt unele dintre cele mai frumoase momente, planurile va dau si posibilitatea sa va cunoasteti unul pe celalalt.

Este foarte important sa ii spui persoanei iubite si ce ai de gand sa faci in viitor, sa ii impartasesti gandurile si aspiratiile tale despre cariera, familie etc.

"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#cuplu, #pasiune, #secrete , #Bucuresti