Ziare.com

Adrian Izvoranu: Peste doi ani vom avea o criza a alimentatiei

Luni, 11 Mai 2009, ora 22:47

   

Adrian Izvoranu: Peste doi ani vom avea o criza a alimentatiei
Secretarul general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Adrian Izvoranu, a declarat ca, potrivit informatiilor pe care le detine, in doi ani de zile, dupa atenuarea crizei economice, va fi o mare criza mondiala alimentara.

"In martie 2007, cand spuneam ca va fi criza economica, lumea radea de mine si spunea ca bat campii. Acum va spun ca in doi ani de zile, dupa atenuarea acestei crize, va fi o mare criza mondiala a alimentatiei, am cifre pentru asta", a declarat Izvoranu la Realitatea Tv.

Acesta a atras atentia asupra faptului ca principalul domeniu care trebuie salvat in momentul de fata este agricultura.

"Agricultura trebuie salvata prin banca specializata in investitii agricole, prin organizarea preluarii produselor agricole, prin recastigarea pietei interne", a explicat Adrian Izvoranu.

In opinia lui Stefan Niculae, presedinte Agrostar, preturile produselor alimentare vor creste, pentru ca in Romania nu se mai produce nimic.

"Agricultura Romaniei, in cei doi - trei ani de zile de la aderare, trebuia sa atraga fonduri europene pentru investitii, corelate cu ajutoarele de la stat, astfel incat sa poata fi salvata agricultura de subzistenta", a spus Niculae.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2462 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Agricultura Romaniei si domnul Radu Duda

In timp ce clasa politica este iresponsabila si preocupata de scatoalce electorale, domnul Duda colaboreaza cu sindicatele din agricultura.Impreuna au pus la punct un program de redresare a agriculturii, principele angajandu-se sa depuna toate eforturile pe langa UE. Prestigiul de care se bucura ii va deschide multe usi.

 

si ne va salva el?

il doare si pe asta in duda.citi nu au incercat sa ia fonduri europene pt agricultura.citi au reusit?cite piedici se pun.sint si altii care pot scrie aici ce piedici au intimpinat.in legatura cu duda,baba lui si fonful mai lasati-ne in pace.astia-s expirati

Omul incearca

De ce sa-l injuram anticipat ? Mai bine sa-i blamam pe cei care nu au facut nimic pana acum. Sau nu avem suficiente motive ?

mp, fii mai politicos!

Nu insulta oamenii pe care nu-i cunosti, decat de la televizor. Tie ti-ar place sa te faca cineva baba sau mos fonf?

In legatura cu piedicile, acelea se pun din cauza intereselor celor sus-pusi. Dar solutii exista, numai sa se doreasca. Iar celor care doresc sa vina cu solutii, n-ar trebui sa le interzicem, altfel ne batem singuri cuie in talpa.

Fie ca ne place, fie ca nu ne place, Casa Regala a Romanaiei se bucura de un prestigiu international mai mare decat oricare din candidatii nostri propusi de partide. In primul rand prin legaturile de rudenie cu toate casele regale din Europa.

Sa incerce..

Nu zice nimeni sa nu incerce... Niste fonduri europene sunt bine-venite, mai ales pentru hotii de la putere,l hoti cu care Duda a stat si sat la masa, hoti cu care Duda se pregateste sa guverneze.. Cam asta o sa se intample cu fondurile europene: ce s-a intamplat si pana acum.

Vin timpuri grele.

Cu adevarat, criza economica este doar la inceput,
se prevede agravarea spre sfarsitul anului, fara indoiala singura buna solutie este de a dezvolta
urgent agricultura, caci zile cu adevarat negre se apropie ( este mult probabil ca va avea loc si un nou razboi mondial in viitorul apropiat,
in 2011?)
Ne trebuie rezerve de alimente pastrate in loc sigur, si deasemenea multa incredere in Dumnezeu.

 

ZILE de COSMAR

Acum POLITICIENII - se cearta pentru "OS" - nu ii intereseaza de o eventuala CRIZA ALIMENTARA , asta e GREUL - tot pe cetateanul de rand va veni.....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor