Craiova, orasul in care legea se face cu pistolul si sabia

Marti, 29 Aprilie 2008, ora 15:50
5401 citiri
Craiova, orasul in care legea se face cu pistolul si sabia

Craiova a devenit in ultimele luni unul dintre cele mai periculoase orase din tara noastra. Un fel de Vest Salbatic in varianta romaneasca. Clanurile de rromi nu ezita sa-si rezolve problemele in miezul zilei, cu focuri de arma si sabii. Ei fac legea, nu politia. Si probabil ca nu este singurul oras in aceasta situatie.

In Craiova au avut loc, in ultimele luni, mai multe conflicte de strada in care s-au folosit arme de foc si arme albe si in urma carora au fost ranite mai multe persoane.

Desi este evident ca fortele de ordine nu pot tine sub control aceste conflicte, comisarul-sef Gheorghe Bica declara, marti, ca lucrurile sunt in regula.

"Altercatiile s-au savarsit cu arme neletale, din cauza unei legislatii permisive. In urma scandalurilor, cei care detin astfel de arme le folosesc", a declarat Gheorghe Bica.

Marti dimineata, in curtea spitalului judetean de urgenta din oras, si-au reglat conturile doua grupuri de rromi: unul de patru persoane si unul de doua. Rafuiala dintre cei sase rromi a incurcat si activitatea unei ambulante care transporta un bolnav.

Un doctor care se afla intr-o ambulanta la fata locului, a sarit din masina, a imobilizat unul dintre agresori, iar apoi a sunat la politie. In masina unui dintre agresori s-au mai gasit doua sabii si o bata.

Pesemne ca politia din Banie nu se prea gandeste la siguranta cetateanului, daca un asemenea incident a putut avea loc in incinta unui spital. Schimbul de focuri putea sa puna in pericol angajatii spitalului, bolnavii dar si trecatorii. Desi spitalul ar trebui sa fie pazit, agresorii nu au avut nicio problema in a patrunde cu masinile in curte.

Pistolarii, la ei acasa

In urma cu cateva luni, in apropierea Institutului de Medicina Legala din Craiova, un membru al unei gasti a fost agresat si, mai mult, s-au tras si focuri de arma. Dupa incidentul de la IML a venit si razbunarea gastii rivale. Un tanar din clanul rival a ajuns la spital impuscat in zona abdominala. Un altul, venit sa-si ia certificatul medico-legal in urma unei altercatii, a fost agresat in incinta institutului chiar de indivizii care-l batusera cu cateva zile in urma.

In octombrie, anul trecut, patru barbati au ajuns in stare grava la spital, dupa un adevarat razboi intre doua clanuri de rromi. Tot la spital au venit peste 200 de persoane de etnie rroma, rude ale ranitilor, puse pe scandal. Peste 40 de echipaje de politisti si jandarmi de-abia au putut sa le faca fata. Scandalul s-a iscat intre clanurile Miclescu si Poenaru, din cauza unor datorii mai vechi.

Romii s-au luat la bataie in cartierul Fata Luncii, iar in incaierare au folosit pistoale, cutite, sabii si bate.

Acestea sunt doar cateva dintre incidentele care au avut loc in ultimele luni in acest oras. Craiova este locul in care rromii nu pot fi redusi la tacere, unde seful politiei este schimbat prin avansare cu adjunctul, unde Iustin Covei, deja celebrul fiu al unui judecator, Marian Covei, scapa neatins de fiecare data.

Ce fac politistii in tot acest timp? Unde sunt ei cand rromii se razboiesc in mijlocul orasului sau in curtea unui spital? Pentru ce sunt platiti? Ar trebui demisa conducerea politiei din Craiova? Si daca da, la ce bun? Toate scandalurile de pana acum au aratat ca legea nu e de partea celor corecti, ca rromii scapa nepedepsiti si ca tot ei se impusca in plina strada.

Cel mai probabil, toate aceste rafuieli ii vor indreptati pe unii sa deconsidere rromi si va creste discriminarea in randul acestora. Unde sunt autoritatile cand un oras precum Craiova se transforma in Vestul Salbatic, unde legea se face cu pistolul si sabia?

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Laura Nureldin, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Antena 1, a decis să părăsească echipa Observator, unde a activat în ultimii 4 ani. Conform Cancan.ro, Laura Nureldin a...
#Craiova, #politisti, #rromi, #scandal, #pistoale, #gloante , #Bucuresti