Ziare.com

In Romania traiesc 15.000 de oameni fara adapost

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 09:14

   

In Romania traiesc 15.000 de oameni fara adapost
In Bucuresti traiesc aproximativ 5.000 de oameni ai strazii, iar in total in Romania numarul persoanelor care nu au unde sa locuiasca este de 15.000.

Oamenii strazii din Capitala reprezinta o treime din numarul total la nivel national, iar multi dintre ei ajung in aceasta situatie din cauza bolilor psihice, potrivit estimarilor facute de Samusocial (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgenta Sociala), informeaza Gandul.

Samusocial a realizat, in perioada decembrie 2008 - noiembrie 2009, un studiu din care a rezultat ca aproape jumatate (45 la suta) dintre persoanele chestionate nu aveau acte de identitate si nici certificat de nastere.

Aproape 85% la suta dintre persoanele fara adapost chestionate erau calificate profesional, opt la suta avand studii superioare, 60 la suta studii medii si 24 la suta studii primare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3334 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cheltuirea banilor = rezultate zero pentru cetateni

Cum au ajuns acesti oameni - spun studiile - calificati, in situatia data ? Sigur, au fost lasati fara locuri de munca, nevoiti sa-si cedeze casele sai sa le vinda, au fost invinsi de sufernte fizice, psihice...au cazut in viciul betiei, oameni distrusi....Bine ca se plimba Udrea pe la tirguri, unde se cheltuiesc milioane de euro...Acest plimbari ale ei, sint de fapt, asa cum a fost intotdeauna, campanii electorale pentru T.Basescu...Se mai indoieste careva ?

 

Stiu ca nu tine de cald dar ca informatie merge :

in US , in urma recesiunii sunt 2.000.000 familii "in strada" iar "pe tzeava" inca 4.000.000 familii.
Toti asta se adauga la cei deja existenti de ani si ani pe strada .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor