Notele elevilor de gimnaziu, mai mari decat ar trebui

Luni, 23 Iunie 2008, ora 10:32
1559 citiri
Notele elevilor de gimnaziu, mai mari decat ar trebui

Parintii, elevii si profesorii acuza ca notele unora dintre scolari nu reflecta adevarata masura a cunostintelor dobandite de ei.

Unii acuza profesorii ca accepta atentiile oferite de parintii, pentru a le da copiilor note mai bune. Altii sunt convinsi ca profesorii dau note mai mari decat merita elevilor sau chiar ii trec clasa pe nedrept, pentru a dovedi cat de buni dascali sunt si pentru a nu-si pierde orele, anunta Gandul.

Comparand media generala a elevilor din gimnaziu cu media Testelor Nationale si apoi cu media de absolvire a clasei a IX-a, concluzia este ca elevii nu au mai fost interesati de carte, cand au intrat la liceu, ori notele obtinute in gimnaziu au fost, in unele cazuri, marite.

Profesorii nu resping ideea ca, uneori, poate dau un punct in plus unui elev care nu merita. Scaderea rezultatelor la invatatura ale elevilor de la gimnaziu la liceu este pusa insa in seama altor factori.

"Noi tragem de copii in gimnaziu. La liceu sunt tratati ca studenti, nu se mai intereseaza de ei nici profesorii, nici parintii. Elevii sunt pe picioarele lor. Nu excludem in totalitate ideea ca profesorii le dau note ceva mai mari elevilor, dar in gimnaziu, pe langa teze, elevilor li se dau note si la lucrari scrise, note care nu pot fi falsificate. E pacat sa-l lasam corigent sau repetent pe respectivul copil, pentru ca nu poate retine totul", a declarat Mirela Tanase, directorul Scolii Nr. 192.

Printre motivele scaderii rezultatelor scolare, elevii invoca diferentele mari dintre gimnaziu si liceu: materiile noi, modul de predare si cel de examinare, timpul necesar acomodarii si socializarii si lejeritatea in notare la scoala generala.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
#elevi, #gimnaziu, #Note, #profesori, #teste, #acomodare , #Bucuresti