Profesorii care nu fac greva isi tin orele in regim normal

Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 13:05
2310 citiri
Profesorii care nu fac greva isi tin orele in regim normal

Profesorii care nu fac, luni, greva de avertisment isi tin orele in regim normal, dau note si pun absente, in timp ce orele pierdute din cauza protestelor vor fi recuperate dupa terminarea acestora.

La Colegiul National Sf. Sava din Capitala, aproape toti profesorii sunt afiliati la Federatia Sindicala "Spiru Haret" si fac greva de avertisment, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

"Din totalul celor 74 de profesori care predau in acest colegiu, 70 sunt de acord cu greva de avertisment. Ceilalti patru profesori nu au intrat in greva si tin ore pentru elevii care au venit, punand si absente. Orele care nu se fac din cauza grevei de avertisment vor fi recuperate pana pe 18 noiembrie", a declarat profesorul Gabriel Sandoiu.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, a explicat ca orele pierdute din pricina grevelor vor fi recuperate dupa terminarea tuturor protestelor.

"Mai intai vom contabiliza unde si cate ore s-au pierdut, iar apoi va fi stabilit calendarul recuperarilor, pentru a respecta programa scolara", a spus Banu.

Numarul elevilor din Colegiul Sf. Sava care au venit la scoala este mic. Ei au fost anuntati cu privire la greva de avertisment, profesorii spunandu-le ca pot sta acasa, daca vor, sau pot veni la liceu, unde vor fi supravegheati, insa nu vor face ore.

Profesorii protesteaza in cancelarii

La Colegiul National "Spiru Haret", toate cadrele didactice au intrat, luni dimineata, in greva de avertisment. Ei stau in cancelarie si in salile de clasa, fara elevi, pentru ca niciunul dintre acestia nu a venit la scoala.

"Nu cred ca aceasta prima etapa a grevei va avea vreun efect, insa, alaturi de actiunile celorlalte federatii si prin continuarea protestelor, cred ca vom ajunge la un consens", a declarat profesorul Valentin Croitoru.

Profesorii protesteaza, astfel, fata de hotararea guvernului de a amana punerea in aplicare a legii de majorare a salariilor cadrelor didactice. Ei sunt de parere ca aceasta greva de avertisment este indreptatita si spera sa nu fie cazul sa declanseze greva generala pe 18 noiembrie.

Pana atunci, pe 10 noiembrie mai exact, vor face greva de avertisment cadrele didactice afiliate la alte trei federatii sindicale: Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".

La greva de avertisment de luni participa, in toata tara, 60.000 de cadre didactice, potrivit ministrului Educatiei, Anton Anton, in timp ce sindicalistii estimeaza la 70.000 numarul protestatarilor, dintr-un total de 350.000.

Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a transmis profesorilor grevisti, luni, ca o marire a salariilor lor acum, in vremuri de criza financiara, ar fi cea mai "antieconomica" masura, care ar cheltui banii pentru infiintarea de locuri noi de munca intr-o economie amenintata si de somaj.

Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de...
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
#profesori, #greva, #sindicate, #Sfantul Sava, #elevi, #absente, #Spiru Haret, #liceu, #Note , #Bucuresti