Meteo: -24 de grade la Intorsura Buzaului

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 11:11
3183 citiri
Meteo: -24 de grade la Intorsura Buzaului
Foto: Arhiva

Mercurul din termometre a coborat, duminica dimineata, pana la minus 24 grade Celsius la Intorsura Buzaului, judetul Covasna, in timp ce la Miercurea Ciuc, judetul Harghita, minima a fost de minus 22 de grade Celsius.

Meteorologii se asteapta ca frigul sa persiste si in urmatoarele zile, potrivit Realitatea TV.

In sudul tarii temperaturile, nu trec, duminica, de minus 11, minus 12 grade si e ceata pe areale extinse.

In unele zone ceata poate persista si pe timpul zilei. Sunt insa sanse semnificative sa se arate soarele dupa-amiaza. Maximele pornesc de la minus 3, minus 4 grade in Craiova, Giurgiu, Slobozia, Braila si ajung pana la 0 grade in zonele de deal.

In luna ianuarie, cea mai scazuta temperatura a fost inregistrata in 1963 si in 1990, cand termometrele aratau minus 35,5 grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata la Intorsura Buzaului a fost in februarie 2005, cand in zona erau minus 36 grade Celsius.

Minima absoluta a lunii ianuarie in Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1985 la Miercurea Ciuc.

Pentru prima zi a saptamanii viitoare, meteorologii avertizeaza ca vremea se va mentine rece, local geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil, iar in zonele joase se va produce ceata, posibil persistenta, asociata cu depunere de chiciura sau cu fulguiala.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8 si 2 grade, iar cele minime, intre -16 si -6 grade.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#meteo, #prognoza meteo miercurea ciuc , #meteo