Actiune umanitara pentru copiii orfani de la Valea Plopului si Valea Screzii

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 10:02
5228 citiri
Actiune umanitara pentru copiii orfani de la Valea Plopului si Valea Screzii
Foto: Pro Vita

In asteptarea sarbatorilor pascale, Algabeth SGI a organizat, cu sprijinul angajatilor companiei, o actiune de strangere de bunuri si fonduri destinate comunitatilor de copii orfani de la Valea Plopului si Valea Screzii.

In weekend-ul trecut, o masina a companiei si cativa dintre angajatii acesteia s-au deplasat in mijlocul comunitatii de la Valea Plopului pentru a le duce ajutoare si cadouri copiilor si adultilor considerati cazuri sociale si protejati de Pro Vita.

"Faptul ca depozitul central si showroom-ul Algabeth SGI se afla tot in judetul Prahova (comuna Brazi, sat Popesti) ne-a apropiat si in spatiu de aceasta comunitate. Familia Algabeth a facut deja o traditie din strangerea de donatii la nivel intern, pentru cele doua localitati. Angajatii nostri merg anual in Valea Plopului cu lucrurile de care stiu ca este nevoie pentru intretinerea copiilor abandonati si mamelor defavorizate de aici", se afirma intr-un comunicat de presa.

Numarul de copii si de cazuri sociale este in continua crestere in cele doua localitati, oricine putand ajuta, accesand site-urile oficiale ale Pro Vita, Valea Plopului si Voluntar Pro Vita.

Ei au nevoie nu doar de haine sau jucarii, desi acestea sunt genul de lucruri pe care cei mai multi oameni le pot dona. Alimentele sunt o prioritate, de asemenea mobilierul, paturile, vasele etc, adica toate accesoriile care fac o casa locuibila. Materiale de constructie sunt de asemenea binevenite.

Si cunostintele si timpul liber conteaza: specialisti care sa asigure pregatire pentru viitorul copiilor, specialisti pentru constructiile din sat sunt mereu la mare cautare (de fapt, aproape orice specializare este utila). Donatiile in contul asociatiei, serviciile de comunicare sunt si ele o modalitate eficienta de ajutor.

Asociatia Pro Vita are ca linii principale de actiune:

1. Programe de asistenta sociala pentru copii orfani sau abandonati si mame tinere singure. Primul pas - ofera locuinta in casele asociatiei sau in familii din cele doua sate.

2. Reintegrarea sociala a copiilor strazii si a celor abandonati in spitale. Primul pas - recuperarea fizica si psihica.

3. Integrarea in comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiti sa paraseasca orfelinatele. Primul pas - sprijin pentru invatarea unei meserii.

4. Protectia tinerelor mame respinse de familie. Primul pas - sustinerea pre- si post-natala.

5. Pe langa copii, asociatia adaposteste si batrani fara locuinta si cazuri sociale grave.

"Dumnezeu poate sa faca lucrurile singur, fara noi, dar El ne lasa sa ne manifestam dragostea." (parintele Nicolae Tanase)

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#donatii copii orfani Valea Plopului, #donatii copii Valea Screzii, #actiune Pro Vita , #Paste