Paste turistic in Romania: Vezi ce variante ai, la munte si la mare

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 16:41
2451 citiri
Paste turistic in Romania: Vezi ce variante ai, la munte si la mare
Foto: Arhiva

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ii invita pe romani sa petreaca sarbatorile de Paste la pensiunile si hotelurile care pun la dispozitie pachete speciale pentru aceasta ocazie si la evenimentele pe care autoritatile publice si operatorii privati le organizeaza.

Cei care isi doresc sa aiba parte de traditii romanesti sunt sfatuiti sa viziteze Bucovina, Maramuresul, Valea Prahovei, dar si litoralul, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Credinciosii sunt asteptati la malul marii, daca doresc sa participe la deja traditionala Slujba de Inviere de pe litoral. Aceasta este organizata anul acesta in doua statiuni diferite, pe plaja Modern de la Constanta si pe plaja President din Mangalia. Slujba de la Mangalia va fi oficiata de un sobor de preoti si se va bucura de participarea Corului teologic din Constanta.

Ministerul Turismului le mai transmite turistilor din toate colturile tarii ca sunt asteptati sa participe la evenimentele organizate in cadrul programului "Pastele in Bucovina", care cuprinde, printre altele, un targ cu produse traditionale, o expozitie gastronomica, spectacole de muzica populara, un inedit concert de toaca si un concurs de ciocnit oua.

Marele eveniment, "Veniti de luati lumina in Bucovina", se desfasoara in Noaptea de Inviere, cand credinciosii vor primi Lumina adusa direct de la Mormantul Sfant din Ierusalim.

De asemenea, nenumarate targuri de Paste si de primavara, cu produse traditionale de artizanat si alimentare, sunt organizate in Piata Sfatului din Brasov, in Piata Mare din Sibiu, in Parcul Alexandru Ioan Cuza si la Sala "Dalles" din Bucuresti, in fata Operei din Timisoara, precum si in multe alte locuri.

Pe Valea Prahovei sunt organizate mai multe concerte corale, expozitii de icoane si oua incondeiate, iar, la Centrul Cultural din Busteni, se desfasoara Festivalul de teatru studentesc.

Si pentru pasionatii de arta sunt evenimente: "Expozitia tematica de icoane pe sticla" de la Biblioteca Municipala "St. L. Roth" din Medias si "Expozitia judeteana de goblenuri - Icoane si flori" organizata de Centrul Cultural din Busteni.

Iubitorii de traditii romanesti pot participa la nenumaratele obiceiuri pascale si serbari care se desfasoara in unele sate si orase din tara, printre care "Dantul la sura" din Baia Mare, "Udatorul" din Surdesti (judetul Maramures) si Serbarea campeneasca din Parcul "Dumbrava" din Calarasi.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului le doreste tuturor crestinilor sa se bucure de Sarbatorile Pascale si le ureaza Sarbatori fericite!

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Paste turistic romani, #evenimente traditionale Bucovina Maramures, #slujba inviere litoral , #Paste