Ziare.com

Primaria Capitalei vrea sa dea 500 de lei/luna pentru combustibil, daca mai multe persoane din Bucuresti-Ilfov folosesc acelasi autoturism

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 18:37

   

Primaria Capitalei vrea sa dea 500 de lei/luna pentru combustibil, daca mai multe persoane din Bucuresti-Ilfov folosesc acelasi autoturism
Primaria Capitalei isi propune, pentru decongestionarea traficului din oras, sa deconteze combustibilul folosit de cetateni pana la valoarea de 500 de lei pe luna daca mai multe persoane folosesc in comun un autoturism proprietate personala pentru deplasarea in aceeasi directie, catre Bucuresti, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care va avea loc saptamana viitoare.

Alte propuneri din proiect se refera la infiintarea unui sistem municipal de car-sharing cu autoturisme ecologice, electrice sau hibrid, si a unui sistem de bike-sharing cu biciclete electrice, precum si infiintarea unui sistem de transport pentru elevi.

Municipalitatea arata ca, la sfarsitul anului trecut, in Romania erau aproape 6 milioane de autoturisme inmatriculate in circulatie, in Bucuresti fiind 17,6 la suta dintre ele, iar in Ilfov - 2,21 la suta. In perioada 2014-2017, numarul de masini inmatriculate in aceasta regiune a crescut, mai ales cel al masinilor inmatriculate in judetul Ilfov, iar asta a dus inclusiv la aglomerarea Capitalei.

Conform expunerii de motive, traficul din Capitala s-ar reduce cu 25 la suta daca autoritatile locale includ serviciile de car-sharing, car-pooling si bike-sharing in planurile de mobilitate urbana.

"Schemele de grupare a autoturismelor pot fi integrate in transportul public si incurajeaza proprietarii de autoturisme sa renunte la utilizarea individuala a vehicului propriu si utilizarea in comun, prin asociere voluntara si utilizarea la maxim a capacitatii de transport pentru autoturismul proprietate personala pentru deplasarile regulate ale persoanelor care au aceeasi directie de deplasare cu destinatia Municipiul Bucuresti, pentru transportul copiilor, la institutiile de invatamant primare si secundare de pe teritoriul Municipiului Bucuresti, care vor fi selectate in cadrul unui proiect pilot", se arata in proiectul de hotarare.

In acest sens, Primaria Capitalei propune sa deconteze combustibilul folosit de cetatenii din regiunea Bucuresti-Ilfov pana la valoarea de 500 de lei, daca folosesc in comun un autoturism pentru a merge in aceeasi directie sau cu aceeasi destinatie - in Bucuresti.

Proiectul nu contine insa niciun cost aproximativ sau impactul pe care l-ar avea implementarea acestui program.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4258 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor