Primarul Ridzi, bucatar pentru o zi

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 17:46
1386 citiri
Primarul Ridzi, bucatar pentru o zi
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a lasat pentru o jumatate de zi la o parte munca de la Primarie pentru a se pune in slujba copiilor de la Centrul de Zi "Casa Pollicino".

Mai exact edilul de la Petrosani a fost joi bucatarul copiilor cu dizabilitati, el pregadindu-le micutilor pranzul.

La orele amiezii, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a parasit fotoliul de la Primarie motivand ca are putina treaba.

Cand am aflat ca a parasit sediul Primariei in secret si fara sa spuna unde se duce am pornit pe urmele sale sperand la un subiect senzational.

Scenariul parea de prima pagina a tabloidelor, cu o intalnire secreta a edilului, in conditiile in care acesta nu a pornit prin oras, ci pe niste stradute si a oprit masina in zona spitalului municipal.

Aici, Tiberiu Iacob Ridzi s-a dat jos din masina si foarte familial a intrat in Casa Pollicino, unde stiam ca sunt ingrijiti mai multi copii suferinzi de sindromul Down.

Am intrat sa vedem ce se intampla acolo si... surpriza!, primarul a avut o intalnire secreta, exact cum am banuit, dar cu copiii de la centru, carora le-a pregatit mancarea de pranz.

"Daca ati venit aici, acum stati cu mine sa vedeti ce fac! Cred ca si voi ar trebui sa va implicati si sa veniti aici cateodata sa-i ajutati pe acesti copii. Voi unde credeati ca merg?", ne-a spus Tiberiu Iacob Ridzi cand a vazut ca l-am descoperit, amuzat ca surpriza a fost alta pentru noi.

Familiarizat cu activitatea de la centru, primarul s-a schimbat de haine si-a luat un halat alb, a intrat in bucatarie, s-a spalat pe maini si s-a apucat de treaba.

A curatat cartofii, a taiat varza pentru salata si mai apoi folosindu-se de un mixer a facut spuma pentru prajitura.

Dupa ce a terminat toata aceasta treaba a ajutat la pus masa, iar cand mancarea a fost gata i-a si servit pe copii. "Daca vreti aici este o activitate de suflet. Este o datorie a noastra sa ii ajutam pe copii. In general copiii au nevoie de ajutor, dar acestia au mai mult decat oricare", mai spune Ridzi.

Spre satisfactia micutilor, meniul a fost extrem de gustos: supa de pui, piure de cartofi cu piept de pui si sos, salata de varza, iar ca desert prajitura cu mere.

Bucataresele de la centru de zi sustin ca primarul s-a descurcat foarte bine iar mancarea pe care a preparat-o a fost foarte bune.

"S-a descurcat foarte bine in bucatarie. Aici a intrat in calitate de bucatar, iar mancarea a facut-o cu drag. A avut nevoie prea putin de ajutor", spune Viorica Hera, bucatar.

Nu este pentru prima data cand primarul Tiberiu Iacob Ridzi le pregateste masa copiilor de la "Casa Pollicino", care sustine ca ce face la acest centru nu este greu, ci dimpotriva aici se deconecteaza de grijile cotidiene.

"Vizita domnului primar nu este una inedita, noi suntem obisnuiti. Dumnealui vine des aici, avem o relatie foarte buna de colaborare, iar pe langa discutiile pe care le avem de fiecare data pune mana si ne ajuta la activitatile pe care le derulam aici", spune Florentina Presecan, coordinator "Casa Pollicino".

Centrul de Zi pentru copiii cu dizabilitati "Casa Pollicino" a fost deschis in noiembrie 2008, iar de atunci aici au loc activitati zilnice derulate de specialisti cu copii. Copiii desfasoara aici activitati nonformale si informale, ce vizeaza stimularea cognitiva, cresterea abilitatilor si dexteritatii manuale, evenimente festive, ori de petrecere a timpului liber.

In prezent, la Casa Pollicino sunt ingrijiti aproape 50 de copii, din toata Valea Jiului.

Acestia provin din familii destramate sau sunt suferinzi de sindromul Down.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Ridzi bucatar Petrosani , #primaria