Meteo: Toamna blanda si aurie - Prognoza pe 2 saptamani

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 14:02
4973 citiri
Meteo: Toamna blanda si aurie - Prognoza pe 2 saptamani
Foto: Arhiva

Sfarsitul lunii octombrie va fi deosebit de cald, in timp ce, la inceputul lui noiembrie, mercurul din termometre va incepe sa scada, treptat, arata prognoza meteorologilor pentru perioada 28 octombrie - 10 noiembrie.

Astfel, in Banat, in primele zile ale intervalului, temperaturile vor fi de 22-24 de grade ziua, iar noaptea, acestea vor scadea pana la 9-11 grade. Incepand cu prima zi a lui noiembrie, acestea vor scadea, dar se vor situa tot deasupra mediei climatologice pentru aceasta perioada. Ploi slabe sunt posibile in perioada 5-7 noiembrie.

Si in Crisana va fi mai cald decat de obicei, in intervalul 28 - 30 octombrie inregistrandu-se temperaturi diurne de 20-22 de grade, cele nocturne scazand pana la 9-11 grade. Incepand de joi, temperaturile vor scadea usor, dar tot vor fi deasupra mediei climatologice pentru aceasta perioada. Aproape in tot restul intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor fi in medie de 14...17 grade, iar valorile din timpul noptilor vor fi de la 5 la 8 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare in zilele de 5, 6 si 7 noiembrie.

Conform prognozei ANM, in Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de un regim termic cu mult peste cel obisnuit la sfarsit de octombrie, fiind de asteptat valorile diurne de 18-20 de grade si minime de 4 la 8 grade, ca medie. Incepand din 31 octombrie, temperaturile vor scadea, dar se vor mentine, pana la 10 noiembrie, in general peste mediile climatologice specifice primei decade de noiembrie; temperaturile maxime vor fi in medie de 11-15 grade, iar minimele nocturne se vor incadra intr-un ecart mediu de 2-5 grade. Ploi slabe vor fi posibile in zilele de 6 si 7 noiembrie.

Prognoza meteo pentru lunile noiembrie 2013 - ianuarie 2014 - Afla cum va fi iarna

In zona Maramuresului, in primele zile ale intervalului se va mentine vremea deosebit de calda pentru sfarsitul lunii octombrie, cu valori in timpul zilei de 19-21 de grade si minime nocturne de 8-10 grade, in medie. Incepand de joi, temperaturile vor scadea usor, dar tot va fi mai cald decat media climatologica. Ziua, maramuresenii vor avea o temperatura medie de 15-18 grade, iar noaptea vor fi 5-8 grade. Daca e sa ploua, va ploua in intervalul 5-8 noiembrie.

Nici moldovenii nu vor suferi de frig, in urmatoarele doua saptamani. Meteorologii sustin ca valorile medii din Moldova vor fi ziua de 18-22 de grade, iar noaptea de 8-10 grade. Incepand de la jumatatea acestei saptamani, temperaturile vor scadea usor, dar vor fi aproape pe tot restul intervalului mai ridicate decat mediile climatologice specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime in medie de 12-15 grade si valori medii in timpul noptilor de 4 la 7 grade. Dupa data de 31 octombrie creste probabilitatea pentru precipitatii in cantitati nesemnificative, mai ales ploi sau burnita.

In zona Dobrogei, in primele zile ale intervalului vremea se va mentine deosebit de calda, raportat la valorile specifice acestei perioade din an, cu valori medii ziua de 18-21 de grade, iar noaptea de 10-12 grade. Temperaturile vor scadea, in special, dupa data de 31 octombrie. Incepand cu 1 noiembrie creste probabilitatea pentru ploi in cantitati nesemnificative sau burnita.

In zona Munteniei, in primele zile ale intervalului, vor fi de 20-23 de grade ziua, iar noaptea de 8-11 grade. Temperaturile vor scadea dupa data de 31 octombrie, devenind apropiate de cele climatologic normale, cu maxime in medie de 12-16 grade si valori medii in timpul noptilor de 4 la 8 grade. Dupa data de 31 octombrie creste probabilitatea pentru ploi in cantitati nesemnificative sau burnita.

In Oltenia, intre 28 si 30 octombrie, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada din an, cu valori medii ziua de 20-23 de grade, iar noaptea de 8-11 grade. Temperaturile vor scadea, in special, dupa data de 31 octombrie, cu maxime in medie de 11-15 grade si valori medii in timpul noptilor intre 4 si 8 grade. Ploile in cantitati nesemnificative sau burnite sunt prognozate dupa data de 31 octombrie.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) din Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#prognoza meteo doua saptamani, #meteo octombrie noiembrie , #prognoza meteo