Ce arunca romanii la gunoi? Acte, televizoare LCD, papusi gonflabile, inele de logodna

Luni, 08 August 2011, ora 08:17
4798 citiri
Ce arunca romanii la gunoi? Acte, televizoare LCD, papusi gonflabile, inele de logodna
Foto: Adevarul

Romanii arunca la gunoi lucruri care mai de care mai ciudate, de la papusi gonflabile, bijuterii sau acte importante. Fie ca fac acest lucru din greseala sau pentru ca vor sa scape de amintiri, angajatii Rosal au deseori surpriza sa gaseasca, in resturile menajere, obiecte care nu-si au locul la gunoi.

Potrivit Adevarul, 20% dintre alimentele achizitionate merg direct la cosul de gunoi, de multe ori, din cauza promotiilor: cumparam fara sa avem nevoie.

Din fiecare sector al Capitalei sunt colectate lunar in medie 12.000 de tone de gunoi menajer si stradal, iar la statiile de sortare angajatii au surpriza de a gasi si lucruri pe care nu oricare dintre noi le-ar arunca.

Printre cele mai neobisnuite lucruri gasite la gunoi de angajatii Rosal, se numara papusile gonflabile si alte obiecte cu tenta sexuala, dar nu au lipsit nici obiectele de valoare precum bijuterii din aur sau argint, posete, portofele, carduri, pemise auto sau buletine.

"Deoarece URBAN colecteaza aproape tot, exceptand deseurile periculoase, nu prea sunt lucruri amuzante pentru noi. Un lucru trist, dar adevarat, este acela ca unul din echipajele noastre a gasit si un nou-nascut mort, caz de care s-a vorbit multa vreme si pe la televizor.

De asemenea, am gasit si un om al strazii care dormea la noi in containerele tip clopot, containere ce deservesc la colectarea deseurilor reciclabile. Era foarte aproape sa fie aruncat in containerul cu sticle de plastic. Norocul lui este ca a fost observat la timp. Pentru unii, aceste containere se pare ca reprezinta si un adapost", a declarat, pentru sursa citata, seful Departamentului de Marketing de la firma de colectare a gunoiului din sectorul 6, Cristian Lazar.

Daca pentru oamenii strazii containerele constituie un culcus, persoanele mai instarite gasesc de cuviinta ca locul unui inel de logodna, de exemplu, este la gunoi. Ca o fi fost vorba de o logodna cu final nefericit sau ca a ajuns in cosul de gunoi din greseala, cert e ca printre obiectele de valoare aruncate de bucuresteni si gasite de angajatii Urban se numara bunuri de la laptop-uri si televizoare LCD, pana la bijuterii, inele de logodna si ceasuri de firma.

La capitolul lucruri aruncate din greseala, reprezentantul firmei Urban a povestit ca angajata unei banci s-a descotorosit de cateva acte atat de importante, incat femeia s-a deplasat la depozitul ecologic pentru a cauta documentele la rampa de descarcare, prin multimea de deseuri.

"Din pacate, nu a reusit sa gaseasca acele acte, deoarece sistemul de compactare a distrus si amestecat cam toate gunoaiele colectate", a spus Lazar.

Mai norocosi au fost angajatii unui hotel de lux, care, dupa ce au aruncat hartii ce contineau informatii importante, au reusit sa le recupereze de la sortatori, inainte ca ele sa fie distruse.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#romani gunoi, #acte aruncate gunoi, #bani gunoi, #papusa gonflabila , #romani