Copiii in situatie de risc primesc tichete sociale de la Kaufland prin Salvati Copiii

Comunicat de presa
Joi, 16 Aprilie 2020, ora 17:40
13482 citiri
Copiii in situatie de risc primesc tichete sociale de la Kaufland prin Salvati Copiii

Deoarece criza cauzata de pandemie a acutizat starea precara a peste o treime din copiii din Romania, expusi o data in plus saraciei si excluziunii sociale, Salvati Copiii Romania, cu sprijinul Kaufland Romania, isi intensifica masurile de sprijinire si protectie a beneficiarilor sociali, prin oferirea de suport material de urgenta copiilor provenind din medii socio-economice vulnerabile.

Astfel, 1.100 de copii si familiile lor vor primi tichete sociale in valoare de 440.000 lei pentru asigurarea de produse alimentare si igienico-sanitare de baza.

Tichetele vor fi distribuite de catre asistentii sociali din echipele locale Salvati Copiii familiilor din comunitati rurale si urbane aflate in atentia Salvati Copiii din judetele Brasov, Constanta, Dambovita, Hunedoara, Mures, Vaslui, Suceava si Timis. DPD Romania sprijina livrarea tichetelor in localitatile vizate din cele 8 judete.

Presedintele Executiv Salvati Copiii Romania, Gabriela Alexandrescu, a explicat ca protectia categoriilor sociale vulnerabile este o prioritate, pentru ca tocmai acestea se afla in risc sporit, atunci cand sistemul social este afectat de o criza umanitara in derulare:

"Orice criza expune unor riscuri suplimentare categoriile sociale cele mai vulnerabile, cum sunt copiii cu acces ingreunat la servicii medicale si educationale si provenind din familii cu venituri sub medie.

Sunt necesare mecanisme de protectie a acestora, pentru ca discriminarea si marginalizarea cu care se confruntau anterior pandemiei devin factori agravanti, in criza".

"Suntem alaturi de Organizatia Salvati Copiii in eforturile lor de a proteja copiii aflati in situatii vulnerabile.

In aceasta perioada dificila, consideram ca responsabilitatea face diferenta si continuam sa oferim ajutor acolo unde nevoie.", a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

In situatii de criza socio-economica, familiile cu copii resimt mai dur efectele negative ale tensiunilor din piata muncii.

Astfel, intre anii 2010 si 2012, in Romania, procentul copiilor in risc de saracie sau excluziune sociala a crescut cu aproape 4,5 puncte procentuale (de la 48,1% in 2010 la 52,5% in 2012), in timp ce, in randul adultilor, cresterea a fost de cinci ori mai mica/de doar de 0.8 puncte procentuale (de la 40,1% in 2010 la 40,9% in 2012).

Datele Eurostat de dinaintea crizei sociale provocate de pandemia de SARS-CoV2 aratau ca 38,1% dintre copiii romani provin din familii care se confrunta cu deprivare materiala severa ori cu un nivel scazut al veniturilor1.

Ori, in conditiile in care, conform Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, la data de 3 aprilie 2020, 884.349 de contracte de munca fusesera suspendate, iar alte 180.170 de contracte individuale de munca incetasera, situatie la care se adauga si cresterea preturilor la unele produse alimentare (mezeluri, fructe, legume si lactate), putem anticipa ca si mai multi copii se vor confrunta cu un risc suplimentar de saracie sau excluziune sociala, iar cei din familiile aflate deja in situatii de risc vor deveni si mai vulnerabili.

Despre Organizatia Salvati Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului.

In trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor.

Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg.

In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Salvati Copiii Romania, #tichete sociale copii , #romani