Discovery: Peste jumatate dintre romance, fericite cu viata lor

Luni, 08 Iulie 2013, ora 18:17
2430 citiri
Discovery: Peste jumatate dintre romance, fericite cu viata lor

Mai mult de jumatate dintre femeile din Romania sunt fericite cu viata pe care o au, se arata intr-un sondaj recent realizat de Discovery Networks, in mai multe state din Europa, inclusiv in tara noastra.

Studiul despre principalele surse ale fericirii in randul femeilor a scos la iveala faptul ca atitudinea fata de viata este cel mai important factor al bucuriei, potrivit Realitatea Tv.

Astfel, 65% dintre femeile fericite din Romania sustin ca sunt increzatoare in propriile forte si ca detin controlul asupra vietii lor. Totusi, 51% dintre romancele cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani au marturisit ca le este greu sa faca cele mai bune alegeri pentru a fi fericite, din cauza lipsei de echilibru interior in ceea ce priveste cariera, relatia amoroasa sau situatia financiara.

Romanii, mai fericiti decat francezii, dar mai nefericiti decat moldovenii

In ceea ce priveste relatia amoroasa, cele mai fericite femei sunt cele casatorite, in proportie de 46%, urmate de cele care se afla intr-o relatie de concubinaj, 40%, cele mai putin fericite fiind romancele care au o relatie stabila, insa nu locuiesc impreuna cu partenerul - 32%.

De asemenea, rezultatele studiului au mai dezvaluit ca romancele multumite de modul in care arata sunt mai fericite. Sondajul se refera la imaginea fata de sine si nu la anumite standarde universale de frumusete. Femeile sustin ca sanatatea este mai importanta decat frumusetea pentru o viata fericita, in toate tarile in care a fost realizat sondajul, cea mai mare proportie fiind in Romania (98%), urmata de Italia (97%) si Polonia (94%).

Unul din trei romani este implinit si echilibrat. Unu din cinci e nevoias - studiu

Totodata, romancele care cresc un copil alaturi de un partener sunt mai fericite, in proportie de 46%, decat cele care trebuie sa-si ingrijeasca singure copiii - 38%. Sondajul a avut la baza 5.500 de femei, cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani, din 11 tari din Europa, Rusia si Africa de Sud. Cercetarea a fost realizata in a doua jumatate a anului 2012.

Citeste si:
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...
Burduja (PNL) anunță o propunere legislativă prin care liderii de sindicat să nu mai fie și membri de partid: ”E de bun simț”
Burduja (PNL) anunță o propunere legislativă prin care liderii de sindicat să nu mai fie și membri de partid: ”E de bun simț”
Deputatul PNL Sebastian Burduja anunţă, în contextul protestului spontan de la STB, depunerea unei propuneri legislative care prevede că liderii de sindicat nu vor mai putea fi membri de...