Saracia din Valea Jiului a inviat consignatia

Joi, 11 August 2011, ora 13:33
4023 citiri
Saracia din Valea Jiului a inviat consignatia
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Saracia a readus in atentia oamenilor din Valea Jiului magazinele de tip consignatie.

Zeci de oameni isi aduc aici lunar cate un obiect pe care spera sa il vanda, ca sa aiba bani pentru traiul de zi cu zi.

Oamenii aduc aici mobila, obiecte de artizanat, tablouri vechi, obiecte de uz casnic sau macrameuri.

Ideea de afacere i-a venit unui locuitor de la Vulcan, care a speculat criza si faptul ca oamenii nu mai fac fata cu ratele la banci si a deschis o astfel de consignatie. Si ideea functioneaza chiar foarte bine dupa 20 de ani.

"Am pornit pe ideea ca traversam vremuri grele, iar oamenii au in casa tot felul de lucruri pe care nu le mai folosesc si nici nu stiu unde sa le arunce. Avem oameni care aduc aici mobila veche de peste 100 de ani, costume populare, care sunt adevarate opere de arta, tablouri, trofee de vanatoare si mobila de la diferite lichidari de stoc. Toate au preturi mai mici ca in magazine si se vand foarte bine", spune Emil Pop, cel care a deschis dupa 20 de ani o noua consignatie la Petrosani.

Omul spune ca oamenii vin cu obiectele si fac un contract pe o luna. Pretul il fixeaza de comun acord cu vanzatorul, iar la vanzare ajunge sa coste cu 15 la suta mai mult - comisionul consignatiei.

Treaba merge si proprietarul spune chiar ca se va extinde si in alte orase ale Vaii Jiului, pentru ca deja are clienti de peste tot. De altfel, sute de afise prin care se anunta deschiderea consignatiei au fost lipite la intrarea in blocuri in mai toate zonele Vaii Jiului.

"Am venit aici cu niste obiecte pe care as dori sa le vand. Nu imi mai sunt de folos si poate ca le vor fi utile altor oameni. Eu am un venit mic si sper sa obtin niste bani", spune un client al consignatiei.

Magazinele de tip consignatie au aparut in Valea Jiului imediat dupa 1989 si au functionat o buna perioada de timp pana ce activitatea privata a inceput sa se dezvolte si sa apara lanturi de magazine cu produse de toate genurile.

Acum situatia este insa putin diferita, exista magazine de toate genurile, dar oamenii nu mai au bani ca sa cumpere produse noi si atunci apeleaza la magazine care vand produse second hand.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#consignatie Valea Jiului, #magazin consignatie Vulcan, #Emil Pop consignatie Valea Jiului , #romani